Otteluennakko 6.12

Itsenäisyyspäivää juhlitaan 6.12 Pellon Jäähallissa huippukiekkopelien muodossa.

PeKi D – KeLä

Pelit aloitetaan iltapäivällä jolloin Lapin Aluesarjaa johtava PeKi:n D-juniorijoukkue kohtaa sarjakolmosen Kemin Lämärit. Ottelu alkaa klo 13.00.

PeKi Red Stars – YKI

Ilta huipentuu Lappi Liigan otteluun, kun PeKi Red Stars saa vastaansa hurjassa viiden ottelun voittoputkessa olevan Yläkemijoen Kiekon. YKIn viimeinen tappio on juuri Pellon jäähallista, jossa se kaatui vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Molemmilla joukkueilla on takanaan aikaisemman kärkijoukkueen RoPo:n kaato. Jännittävä ottelu alkaa sunnuntaina klo 17.00. Nyt tehdään kauden yleisöennätys tälle kaudelle, tervetuloa kannustamaan!

PeKi D-juniorit voittoon Kittilässä 2 – 9

Jääkiekon Lapin aluesarjan kärkijoukkue PeKi teki ansiokkaan ryöstöretken Kittilän jäähalliin. Palloseura pinnisteli PeKin vauhdissa reilun 9 minuuttia ja sitten vieraat menivät menojaan.
1. ERÄ
0 – 1 Hugo Kulju-Svarvare (Veeti Kaitala)
0 – 2 Veeti Kaitala (Tuukka Ylisaukko-oja)
1 – 2  Veetu Korpihalkola
1 – 3 Veeti Kaitala AV
1 – 4  Saku Uusitalo (Emil Juto)
2. ERÄ
1 – 5  Hugo Kulju-Svarvare (Elis Rova)
2 – 5 Niklas Kinisjärvio YV
2 – 6  Jaakko Keränen AV
2 – 7 Hugo Kulju-Svarvare
2 – 8 Veeti Kaitala (Emil Juto) AV
2 – 9 Veeti Kaitala AV
Maalivahtien torjunnat:
KiPS:  Kinisjärvi  11+21 = 32 kertaa, PeKi:  Kalle Mäki 19+9 = 28 kertaa.
Rangaistukset KiPS 4 x 2 min, PeKi  9 x 2 min, 3 x 10 min.

Red Stars kaatoi sarjakärjen 7 – 2

Lappi Liigan ennätystasaiset ja jännittävät ottelut saivat jatkoa Pellon jäähallissa, kun PeKin edustusryhmä kaatoi ryhdikkäästi sarjakärjen Rollon Pojat. Marraskuun puolessavälin Rollon Pojat olivat vahvoja Lappi Areenalla, mutta nyt tahtipuikkoa heilutteli Red Stars.

Kotihallissaan tällä kaudella vahvasti esiintyneet punatähdet ovat hävinneet vain yhden ainoan pelin Pellossa, joten kotitaika ja yleisön vahva tuki siivittivät joukkueen syyskauden ehdottomasti parhaampaan lentoon.

Valmentaja Jouko Seikkula näki, että joukkue pelasi erittäin kurinalaisesti.

– Laadimme valmennustiimin kanssa taktiikan ja Rollon Poikien mestiskokemustakin omaavien taitavien pelaajien aseet vietiin jo viimeistään keskialueella, mainitsi Seikkula.

Ennätystasainen avauserä PeKille 2 – 0

Ajassa 2.38 enimmäisestä 1–0 osumasta vastasi Tuomas Marjeta ja syötän tarjoili Jouni Leppäniemi. Sama parivaljakko värkkäsi kotijoukkueen 2–0 osuman alivoimalla. Jouni Leppäniemi karvasi kiekon ja nousi maalitekosektorille, laukauksen torjui RoPo:n maalivahti Mika Kortetjärvi, mutta paluukiekon torjunnasta pisti hallitusti verkon perukoille Tuomas Marjeta. Maali tehtiin muuten ajassa 19.58.

Toinen erä jännittävästi 1 – 1

Vauhdikaassa kakkoserässä PeKin yhdistelmät pitivät RoPon pelin avaamisen lähes olemattomissa, vierailijoiden yksittäiset nousut jäivät harvoiksi ja kiekon tuonti hyökkäysalueelle tuntui olevan RoPon taitopelaajille lauantaina lähes mahdotonta.

PeKin joukkueeseen liittynyt ex-kapteeni Vesa Kulluvaara oli jälleen yksi pelin hahmoista ja taistelun ruumiillistuma. Punatähdissä aiemmin pelannut Vesa Konttaniemi palasi nyt tositoimiin tauon jälkeen ja toi ryminää kolmoskentän hyökkäyksiin.

Toisessa erässä onnistuivat molemmat joukkueet. Red Stars 3–0, illan kuumimpien pelaajien ollessa asialla, nyt maaliintekijänä Jouni Leppäniemi Tuomas Marjetan syöttäessä. RoPon kavennus 3–1 Samuel Kiistala (Juho Joona, Ilari Sainio) ajassa 34.22.

Kolmas erä maali-iloittelua 4 – 1

Kun peli on uomissaan onnistutaan myös erikoistilanteissa. Siistissä ottelussa jaettiin muutamia rangaistuksia ja PeKi pelasi alivoimat mallikkaasti ja erinomaisia otteita esitellyt Red Stars maalivahti Benjamin Niemi otti kiinni lähes kaiken mahdollisen.

Päätöserän maalitehtailun aloitti kotijoukkue, joka lisäsi johtoaan tasavajaalla. Maalivahti Niemen avaussyötön löysi Tuomas Marjeta, joka tarjoili syötön Jouni Leppäniemelle avopaikkaan, tilanne 4–1 ajassa 50.12.

Reilut kolme minuuttia edellisestä kun jälleen helähtää RoPon maaliverkoissa 5–1. Maalin tekijänä Tuomas Nikka (J. Leppäniemi). Ajassa 56.02 RoPo kavensi 5–2 Antti Elonen ( A.Härkönen, J-P Lahdenkauppi). PeKi komisti numerot vielä kahdella osumalla 6–2 Jouni Leppäniemen henkilökohtaisella taitomaalilla ja päätösnumerot 7–2 ajassa 59.19 Joonas Siivola (J.Leppäniemi, Ville Saukkoriipi).

Maalivahtien torjunnat: PeKi Red Stars Benjamin Niemi 11+7+8= 26 kertaa ja RoPo Mika Kortetjärvi 10+12+8= 30 kertaa.

Rangaistukset: PeKi 4 x 2 min, RoPo 3 x 2 min

Ottelun tuomitsivat Toni Hartikainen ja Jari Niva Rovaniemeltä.

Erikoista: Toisessa ottelussaan Red Stars maalivahti Benjamin Niemi kirjautti syötöpisteen. Red Starts kapteeni Jouni Leppäniemi oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa kooten huipputehot 3+4.

Otteluennakko 5.12

Red Stars nousi Lappi Liigan sarjataulukossa neljänneksi ja kohtaa tulevana viikonloppuna vierasottelussa viiden ottelun tappioputkeen hurahtaneen Posion Ladan. Joukkue tiedottaa, että Matias Siivolan edellisessä ottelussa saama alavartalovamma on pelättyä pienempi ja Matias nähdään mahdollisesti kokoonpanossa parin viikon sisällä.

Red Stars jatkoi loistavia esityksiä Pellossa

PeKi Red Stars – Lada Toljatt 6 – 2

Kotihallin lähes särkymätön taika sai jatkoa kun PeKin edustusryhmä väänsi tiukan voiton Lada Toljatista. Posion  syksyn sensaatiojoukkueen voitokas lento on kääntynyt viime pelien aikana reiluun tappiokierteeseen.

– Red Starsin uudet vahvistukset  Tuomas Marjeta ja Vesa Kulluvaara auttoivat joukkuetta rakentamaan tasaisen esityksen ja hyvällä onnella maaleja olisi voinut tulla isokin määrä, joukkueen valmentaja Jouko Seikkula arvioi.

Erät (2–2, 1–0, 3–0) 6–2 kotijoukkue Red Stars:ille.

Lauantain  PeKin tehopelaajat: Teemu Leppäniemi 1+1, Tatu Tolppi 1+1, Ville Saukkoriipi 1+2, Joonas Siivola 1+2, Tuomas Nikka 1+0, Harri Joona 1+0, Jouni Leppäniemi 0+3, Antti Mäki 0+1, Tuomas Mäki 0+1, Matias Siivola 0+1. Maalivahtien torjunnat: Jyri Pasma 1 +´8 + 6= 15 kertaa ja Ladan  Pasi Sarajärvi  18+12+15 = 45 kertaa.

YKI – PeKi Red Stars 6 – 1

Sunnuntaina ottelussa Rovaniemellä vastassa oli Yläkemijoen Kiekko. Tiukassa tasaisessa ottelussa pellolaiset voittivat laukaukset, mutta isännät olivat viimeistelyssään astetta parempia.

Erät (2–0, 2–0, 2–1) 6 – 1 YKIlle. Ottelun negatiiviselle puolelle tuli Matias Siivolan loukkaantuminen.

Torjunnnat: YKI Joni Pitkänen 12+ 8+14 = 34 kertaa, PeKi Benjamin Niemi 9+ 8+8 = 25 kertaa. PeKin ainokaisesta osumasta vastasi Tuomas Nikka.

Otteluennakko  Lauantai 28.11 Pellon jäähalli PeKi Red Stars vs Rollon Pojat klo 17.00

Tulevana lauantaina Pellon jäähalliin luistelee Lappi Liigan kärkijoukkue Rollon Pojat, joka yllättäen Rovaniemen paikalliskamppailussa hävisi juuri YKIlle. Nyt sitten mitataan sarjakärjen liike ja taitavuus.

Pekin D-junnut kaksoisottelussa Sodankylässä

Aamu pyssykyläläisille

Ensimmäinen ottelu pelattiin klo 12 ja se tarkoitti varhaista herätystä pellolaisille. Näyttikin siltä, että varhainen herätys ei sopinut vierailija PeKille. Kotijoukkueeksi merkitty PeKi hävisi avauserän selvästi numeroin 2–7 ja vasta toisessa eli päätöserässä PeKi heräsi ja voitti sen 4–2.

SoPa oli kuitenkin omaa luokkaansa aamuottelussa voittaen sen 6–9. Maalivahtien torjunnat PeKi Kalle Mäki 9+17=26 kertaa, SoPa Eero Huttunen 4+6=10 kertaa.

PeKin tehoista vastasivat: Veeti Kaitala 2+2, Tuukka Ylisaukko-oja 2+1, Juho Rundgren 1+0, Hugo Kulju-Svarvare 1+0, Isidor Sihvo 0+1, Samuel Tillberg 0+1, Emil Juto 0+1, Oskar Rantatalo 0+1.

Iltapäivällä jylläsi PeKi

Kaksoisottelun toinen yhteenotto käytiin klo 14.00.

Nyt kotijoukkueena oli SoPa ja herännyt sekä ärsytetty PeKi ei antanut isännille kuin ensimmäiset vajaat seitsemän minuuttia. Erät (1–5 ja 0–6) 1–11 vierailija PeKille. Maalivahtien torjunnat: SoPa Eero Huttunen 3+7=10, PeKi Kalle Mäki 8+4=12.

PeKin tehotilastot: Tuukka Ylisaukko-oja 3+2, Veeti Kaitala 6+2, Hugo Kulju-Svarvare 1+2, Jarkko Keränen 1+0, Emil Juto 0+1, Isidor Sihvo 0+1.

Sarjajohtaja PeKi kohta seuraavaksi 24.11 Et-Po:n kotihallissaan. Tiistai-illan jännitystä pääsee seuraamaan klo 19.30!

Red Starsille tappio Rovaniemellä

PeKin edustusryhmä matkusti Lappi Areenalle, jossa he kohtasivat Lappi Liigan uusimman tulokkaan, nimivahvan Rollon Pojat. RoPo on aloittanut kauden odotetun vahvasti johtaen Lappi Liigaa.

PeKi sinnitteli tasavahvasti kaksi erää, mutta päätöserän viimeiset viisitoista minuuttia olivat isäntien näytöstä. Erät (1–0, 3–1 ja 6-–1) 10–2.

Maalivahtien torjunnat: RoPo Mika Kortetjärvi 8+11+7=26 kertaa ja Red Stars Benjamin Niemi 14+14+12=40 kertaa.

Punatähdet vahvistaa rivejään

PeKi edustusryhmä on tehnyt uusia pelaajasopimuksia. Joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Benjamin Niemi Ruotsin Pellosta. Benjamin on edustanut PeKiä junnuvuosinaan ja pelannut sen jälkeen mm. Övertorneålla.

Paluumuuttajana joukkue saa takaisin viime vuoden kapteeninsa Vesa Kulluvaaran, joka on jo liittynyt joukkueen harjoitusvahvuuteen. Kulluvaara on voimahyökkääjänä tärkeä vahvistus joukkueeseen. Lisäksi Red Stars on tehnyt sopimuksen joulukuun loppuun asti RoKi Rebelsin (2. div) puolustajan Tuomas Marjetan kanssa.

Otteluennakko Peki Red Stars – Posion Lada lauantaina 21.11 klo.17.00

Tulevana lauantaina Red Stars esittelee kotihallissaan vahvistuneen joukkueensa, kun se kohtaa sarjanelosen Posion Ladan. Lada on kolmen ottelun tappioputkekssa, viimeisin tappio viime sunnuntaina YKI:lle, jonka Red Stars vastaavasti kaatoi huippujännittävässä kotiottelussa voittolaukauskilpailun jälkeen. Luvassa on siis huippujännittävää kiekkoviihdettä ja nyt tarvitaan kotiyleisön apua, jotta Lada unohtuu lähtöruutuun.

PeKin D-juniorit vahvana nyt kaatui RoKi 8- 3

PeKin D-juniorit jatkoivat vahvoja esityksiä, nyt sai Rovaniemen kiekko taipua PeKin kotihallissa 8 – 3 (5-0, 3–3).

Maalivahtien torjunnat: PeKi Kalle Mäki 12+16 = 28 kertaa, RoKi Elias Tuovinen 17+ 9 = 26 kertaa.

Ensimmäinen erä

1-0 Veeti Kaitala (Tuukka Ylisaukko-oja, Juho Rundgren)

2-0 Veeti Kaitala (T.Ylisaukko-oja, Hugo Kulju-Svarvare)

3-0 Veeti Kaitala (Maltte Kangas)

4-0 Veeti Kaitala (H.Kulju-Svarvare, T. Ylisaukko-oja)

5-0 Veeti Kaitala (T.Ylisaukko-oja, H. Kulju-Svarvare)

toinen erä

5-1 Emil Lampinen

5-2 Emil Lampinen

6-2 Hugo Svarvare-Kulju (Oskar Rantatalo)

7-2 Veeti Kaitala (T. Ylisaukko-Oja, Valtteri Ylisaukko-Oja)

7-3 Nico Stålnacke

8-3 Hugo Svarvare-Kulju (Isidor Sihvo, T. Ylisaukko-Oja)

Red Starsille upea voitto 8–7 VL YKI:stä

PeKin edustusryhmä järjesti upean jääkiekkotrillerin kotiyleisölle viime lauantaina. Erinomaista syksyä pelannut Yläkemijoen Kiekko oli tullut Pelloon ainoastaan voitto mielessä, sillä edellisestä voitosta oli aikaa jo kaksi vuotta. YKI oli farmisopimuksen kautta vahvistanut rivejään RoKi Rebelsin kahdella johtavalla pelaajalla ja ennakkoasetelmissa YKI on sarjataulukon kolmas ja PeKi tasaisen Lappi Liigan kuudentena.

Red Stars valmentaja Jouko Seikkula oli varsinkin ottelun avauserään tyytyväinen.

– Olemme joutuneet sorvaamaan pelikirjaamme tänä syksynä uuteen uskoon ja joukkue on pääsemässä siihen kiinni vähäisestä harjoittelumäärästä huolimatta.

Avauserä Red Starsille puhtaasti 4–0. Kaksi ylivoimaosumaa ja myös alivoimamaali lämmittivät koko valmennustiimin mieltä.

Toisessa erässä Jouni Leppäniemi vs YKI

Toiseen erään tuli sitten sisuuntunut YKI, joka nakutteli jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kolme täysosumaa ja kiinnittäytyi tosissaan pelin haastajaksi.

Erän ainoaksi punatähtien osumaksi tuli Jouni Leppäniemen hattutemppu ajassa 32.43 kun numerot kirjattiin 5–3. Toisen erän lopussa tulleet rangaistukset PeKille kostautuivat ja YKI sinetöin erän päätösnumerot jännittävästi 5–4 kahden miehen ylivoimalla.

Kolmas erä tarjosi Pellon Jäähallin yleisölle tähänastisen kiekkokauden jännittävimmät hetket.

Erää oli pelattu vain 1.28 minuuttia kun YKI tasoitti pelin 5–5.

Tässä kohtaa kovassa ristitulessa ollut PeKin maalivahti Simo Seikkula vaihdettiin ja veräjänsuulle luisteli Tony Orajärvi.  Orajärvi ehti olla veräjänvartijana vain 20 sekuntia ja YKI siirtyi pelissä ensimmäisen kerran johtoon 5–6.

Tästä alkoi ottelun kirkkaimman tähden eli Jouni Leppäniemen show. Ajassa 43.55 eli reilu minuutti YKIn maalista Leppäniemi tasoitti pelin 6–6 ja vain 19 sekuntia edellisestä Jouni Leppäniemi sivalsi ottelussa jo viidennen henkilökohtaisen maalinsa ja vielä peräkkäin vieden isännät riemukkaasti 7–6 johtoon.

Draamaa oli vielä tarjolla, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 4.30, YKI tasoitti pelin alivoimalla numeroihin 7–7.

Jatkoajalla joukkueet eivät onnistuneet enää maalinteossa, joten edessä oli voittomaalikilpailu.

Voittomaalikilpailussa pellolaiset olivat taitavampia ja jännitys laukesi kotiyleisön joukossa.

Red Starsin joukkueenjohtaja Kari Konttaniemi iloitsi tiukasta väännöstä ja totesi, että nyt meille tuli niitä tärkeitä onnistumisia. Jouko Seikkula näki voitossa paljon hyvää ja tämä antaa joukkueelle uskoa että oman pelin rakentaminen on hyvässä kurssissa.

Peki Red Stars – YKI

1-0 Joonas Siivola (Teemu Leppäniemi, Tatu Tolppi) YV

2-0 Tuomas Mäki (Tuomas Nikka, Matias Siivola)

3-0 Jouni Leppäniemi AV

4-0 Jouni Leppäniemi (Tatu Tolppi, Matias Siivola) YV

toinen erä

4-1 Juhomatti Asiala

4-2 Joni Karvo YV

4-3 Jokke Kelahaara

5-3 Jouni Leppäniemi (Matias Siivola, Timo Pantsar)

5-4 Antti Kultanen YV2

kolmas erä

5–5 Sasu Leinonen

5-6 Samu Hietakangas

6–6 Jouni Leppäniemi (Matias Siivola)

7–6 Jouni Leppäniemi (Tuomas Nikka)

7-7 Juhomatti Asiala AV

Jatkoaika

Ei maaleja

Voittomaalikilpailu

YKI Taneli Marjeta ei maalia

PeKi Matias Siivola maali

YKI Samu Hietakangas maali

PeKi Tuomas Nikka maali

YKI Juhomatti Asiala ei maalia

Maalivahtien torjunnat

Red Stars Simo Seikkula 11+19+7 = 37 ja Tony Orajärvi 0+0+16+5 = 21 kertaa

YKI Tatu Kuukasjärvi 12+7+8+4 = 31 kertaa.

Otteluennakko

Tulevana lauantaina punatähdet matkustavat Rovaniemelle, jossa kohdataan sarjan uusi tuttavuus Rollon Pojat, jotka muuten johtavat Lappi Liigaa. -”Meille Rovaniemi sopii hyvin, onhan Pekin joukkueesta melkein puolet työ tai opiskelujen vuoksi juuri Rovaniemeltä”, tuumailee Red Stars valmentaja Jouko Seikkula.

PeKin E-juniorit voitokkaana Ylitornion turnauksessa

PeKi –  KoTu Hockey 1 – 0

PeKin junnut pelasivat ensimmäisen ottelun Kolarin Hockey:tä vastaan

Kaksieräisessä ottelussa oltiin todella tasaisia ja maalivahdit onnistuivat molemmissa joukkueissa.

Ottelun ainokaisesta maalista vastasi PeKi, kun ajassa 8.48 Vertti Ylipeura onnistuu maalinteossa, syötön tarjoili Viktor Nykainen. Ottelu päättyi 1- 0 .

Toinen ottelu oli Et-Poa vastaan

PeKi – Et-Po  3 – 5

Tässä ottelussa oli sitten maalijuhlaa. Erät (1 – 4 ja 2 – 1). 3 – 5 voitto siis vierailija PeKille.

PeKin tehopelaajat: Koskenniemi Juho-Matias 2+0, Kovalainen Niklas 2+0, Uusitalo Oliver 1+0, Marko Parkkonen 0+2, Vertti Ylipeura 0+2.

Jarmo Ylipeura muistutti, että Tornionlaakson ”kiekkoherruus” on nyt tällä erää Pellossa.

Red Starsille tappio Posiolla

Lappi Liiga jatkui PeKin edustusryhmällä vieraspelillä Posion Ladaa vastaan.

Liigan kakkosena majaileva Lada oli pelätyn vahva ja Liigan paras maalivahti takasivat pisteet kotijoukkueelle.

Ottelu isännille 11 – 3 (2-1, 6-0 ja 3- 2) Maalivahtien torjunnat: Lada Leo Pyhtinen 7+12+10 = 29, PeKi Simo Seikkula 12+12+13 = 37 kertaa.

Red Starsin ottelut jatkuvat kotiottelulla YKI:ä vastaan ensi lauantaina Pellon Jäähallissa. Yläkemijoki on voittanut ottelun enemmän kuin PeKi, joten tasainen taistelu on luvassa ja pisteet tiukassa Pellossa.

Vanhemmat artikkelit «