Lappi Liigan runkosarja päätökseen

KiPS Team – PeKi Red Stars 0 – 17

Runkosarjan päätösotteluna punatähdet kohtasivat sarjan tyvipään joukkueen KiPS Teamin. Valitettavasti lahjakkaista nuorista koottu Team ei pysynyt  ”kelkassa” kuin ensimmäiset kuusi minuuttia. KiPS Team ei tietenkään ollut mittari muussa kuin, että joukkueemme pelasi ryhdikkäästi nk. pakollisetkin ottelut.

Ottelun tilastot

Menestyksekäs runkosarja toi Red Starsille kakkostilan

Runkosarjassa PeKi Red Stars pelasi kaksikymmentä ottelua. Kymmenessä kotiottelussa se hävisi vain yhden kerran Kemijärven Kiekolle. Kymmenessä vieraspelissä PeKi häviää KeKille ja pelaa jatkoaika tappion Kittilässä KiPSin kanssa marraskuussa. Tehtyjä maaleja runkosarjassa 162 ja päästettyjä maaleja 58. Red Starsin pelaajarosterissa on neljä maalivahtia, jotka kaikki ovat pelanneet otteluita runkosarjassa.

Runkosarjan pistepörssin mitalisijat menevät KeKin pelaajille, mutta nelossijalta löytyy Red Starsin hyökkääjä Jouni Leppäniemi 23+42 = 65 tehopistettä. Paras puolustajamme Antti Vestola löytyy sijalta 10 tehoin 13+32 = 33 pistettä. Maalivahtipörssissä Red Stars torjujista Jyri Pasma torjuntaprosentti on 91.51%, Kimmo Mäki 90.65% ja Simo Seikkula 85.47%.

Asia mihinkä pitää kiinnittää huomiota on, että Red Stars otteluja on seurannut runkosarjassa 2375 henkeä ja se on vasta viidenneksi parhaiten Lappi Liigassa kaudella 2014-2015. Tämä tarkoittaa, että jääkiekko-ottelujen markkinointia on parannettava Pellossa.

Playoff sarja käynnistyy Pellon jäähallissa Perjantaina 6.3.

Tuleva vastustaja selviää kun puolivälierät käydään KiPS:in ja KoTu Hockeyn välillä. Tästä sarjasta voittaja kohtaa punatähdet kotiluolassaan. Red Stars valmentajat Jouko Seikkula ja Ilkka Koskela  ovat luottavaisin mielin. Joukkueemme saa parhaat pelaajat Playoff sarjaan. Lähdemme taistelemaan tosissaan jokaista vastustajaa vastaan tavoitteena Lappi Liigan finaali.

Pink Stars pelaa sunnuntaina 22.2.

Naisten harrastesarjan kauden viimeinen virallinen turnaus pelataan tulevana sunnuntaina 22.2. Pellon jäähallissa. Peleihin on ilmainen sisäänpääsy ja kahvio palvelee pelien aikana.

Turnausohjelma:

 • 15.00 PeKi Pink Stars – SoPa
 • 16.00 SoPa – RoKi harraste
 • 17.00 PeKi Pink Stars – RoKi harraste

Tervetuloa seuraamaan otteluita!

Red Stars kaatoi KoTu Hockeyn 11 – 2

PeKin edustusryhmä pelasi runkosarjan päätösottelun kotihallissan ja luisteli ”jalat alta” naapuriltaan Kolarin KoTu Hockeyltä. Ottelu tarjosi valmennustiimille kokeilla erilaisia kokoonpanoja. Pellossa onnistuttiin mm. erikoistilanteissa, maaleja tehtiin siirretyn rangaistuksen aikana ja ylivoimallakin onnistuttiin. Red Starsin pakkikalusto antoi myös varoituksen tulivoimaisuudestaan.

Avauserä 4 – 0

Ottelun avausmaalin teki Antti Rousu, joka siis onnistui maalinteossa toisessa pelissään punatähtien pelipaidassa. Syötön tarjoili hirmuiskussa oleva Petri Sakko. 2 – 0 osumaa katseli vaihtoaitiosta torjuntavastuussa ollut punatähtien Jyri Pasma, sillä osuma tehtiin siirretyn rangaistuksen aikana. Maalintekijänä Timo Pantsar Petri Sakon ja Teemu Leppäniemen syötöstä. 3 – 0 osuma merkittiin Jouni Leppäniemelle (Sakko, Rousu). Neljännen maalin tekijänä oli sitten itse Petri Sakko (Antti Vestola, Tony Hietanen).

Toinen erä 2 – 1

Toista erää leimasi kolarilaisten ylilatautuminen, joka kostautui vierailijoille runsaina rangaistuksina ja tuntuipa se onnistuvan sotkemaan myös isäntien peliä. Erän avausosuman teki Red Stars 5 – 3 vastaan ylivoimalla. Tuomas Nikka maalaa Antti Vestolan ja Joonas Siivolan tarjoilusta. Huippupeliin vertyi myös punatähtien runkopakki Tatu Tolppi, joka viimeisteli 6 – 0 osuman syöttöpisteet Tuomas Nikka ja Timo Pantsar. Kolarin kavennus tuli (6 – 1) erän lopussa ylivoimalla.

3. erä 5 – 1

Ottelu oli leimallisesti PeKin puolustajien esiinmarssi. 7 – 1 Antti Vestola viimeistelee Antti Rousun ja Tatu Tolpin järjestelyistä. 8 – 1 oli sitten kakkoskentän sentterin Tuomas Nikan osuma, Joonas Siivolalle ja Tatu Tolpille merkkautettiin syöttöpisteet. Avauskentän näytöstä oli seuraavat kaksi maalia, joiden väli oli vain 23 sekuntia. 9 – 1 Petri Sakko (Vestola), 10 – 1 Tony Hietanen (Vestola, Sakko). Erän loppupuolella onnistuivat molemmat joukkueet kertaalleen. PeKi 11 – 1 Tuomas Nikan hattutempulla syötöt Tatu Tolppi ja Antti Mäki. Pelin päätösnumerot 11 – 2 viimeisteli Ville-Aarne Nordberg. Maalivahtien torjunnat: PeKi Jyri Pasma 7+4+10 = 21, KoTu Hockey Tuomas Hirvimäki 11+8+10 = 29 kertaa. Rangaistukset: PeKi 5 x 2 min, KoTu Hockey 2 x 10 min, 6 x 2 min.

PeKi Red Stars – KiPS Team Kittilän jäähallissa lauantaina 21.2. klo 17.00

Red Stars valmennustiimistä Ilkka Koskela totesi erojen olevan tällä hetkellä valitettavan suuret Lappi Liigassa. Liigan kärkijoukkueet ovat harjoitelleet yhdessä jo kesällä ja leireilleet ja rakentaneet hyvän kuntokäyrän. Nyt osa Lappi Liigan joukkueista (keskikastin ja tyvipään) ei sitten pysy enää ollenkaan tässä vauhdissa. Tulevaisuudessa Jääkiekkoliiton Lapin alueella ja seuroilla on varmasti mietittävää kuinka saadaan pidettyä Lappi Liiga tasaisena ja mielenkiintoisena.

Päätämme runkosarjan Kittilässä KiPS Team:iä vastaan lauantaina klo 17.00 ja haluamme hyvän floun alkavaan Play Off -sarjaan. Ennen lauantain ottelua Lappi Liigan runkosarjan pistepörssissä Jouni Leppäniemi on viidentenä ja Antti Vestola on yhden maalin päässä sijasta 10.

PeKi Red Stars nousi Lappi Liigan kakkoseksi

Odotettu Lappi Liigan kärkiottelu veti Pellon Jäähalliin kauden ennätysyleisön lähes 200 henkeä. Vastaan asettui Kittilän ylpeys KiPS, joka ei ollut hävinnyt lukuunottamatta KeKi otteluita yhtään ottelua tämän kauden aikana. PeKi Red Stars ja KiPSin ottelut ovat olleet ennätys tasaisia myös edellisillä kausilla ja edellisessä kohtaamisessa KiPS onnistui vääntämään jatkoaikavoiton kotihallissaan. Ennen Pellon ottelua sarjakakkosen ja kolmosen välillä oli vain siis yksi piste. Oli ehkä yllätys, että KiPS saapui Pelloon pienellä rosterilla.

Avauserä tarjosi vauhdikasta kiekkoa ja molemmilla joukkueilla on erinomaiset maalivahdit, jotka pitivät maalinsa puhtaana. Erän puolenvälin jälkeen onnistuivat vieraat menemään johtoon 0 – 1 Juho Vilppolan osumalla. Tämä jäi avauserän ainokaiseksi. PeKi hallitsi erää, mutta KiPS voitti laukaukset ja voitti avauserän.

Petri Sakolla vahva paluu

Toista erää käytiin 2.28 kun opintovapaalta tositoimiin palannut Petri Sakko taituroi ottelun tasoituksen 1 – 1, esityön maaliin tekivät Antti Vestola ja Jouni Leppäniemi. Ottelun tärkeyden tienneet Red Stars valmentajat Jouko Seikkula ja Ilkka Koskela olivat koonneet vauhdikkaan ja taitavan ykköskentän, johon ei pystynyt KiPS vastaamaan vaan PeKi siirtyi 6.29 ensimmäisen kerran johtoon. 2 – 1 osumasta vastasi ”pellonvävy” Tobias Kauppinen (Vestola, Sakko). Tässä kohtaa KiPS oli niin purjeissa ,että joukkue otti aikalisän. Punatähdet ottivat vieläkin vahvemman otteen pelistä kun asialla oli jälleen upean yhdistelmän jälkeen 11.14 Jouni Leppäniemi (Sakko, Joonas Siivola) vieden isännät 3 – 1 johtoon. Toinen erä puhtaasti Red Starsille 3 – 0 ja PeKi oli parempi myös laukauksissa.

Punatähtien ykköskenttä liikaa KiPSille

Kolmanteen erään odotettiin kiukkuista vierasta , mutta Red Starsin murskaava päätöserän alku ja KiPSin kannalta musta minutti tukahdutti vieraiden pelihalut. Erää pelattiin 2.21 kun Red Stars kapteeni huudattaa kotiyleisöä. 4 – 1 punatähtien osumasta vastaa siis Vesa Kulluvaara Joonas Siivolan tarjoilusta . Sitten jälleen nähtiin ykköskentän taitoa parhaimmillaan 3.16 tulee Tobias Kauppisen illan toinen täysosuma, Antti Vestola ja Petri Sakko toimivat järjestelijänä 5 – 1 osumaan. Edellisestä osumasta oli vain 16 sekuntia, kun sama ketju sinetöi jo illan päätösnumerot 6 – 1. Maalintekijänä loistavan paluun tehnyt Petri Sakko (J.Leppäniemi ja Kauppinen).

Maalivahtien torjunnat: PeKi Red Stars KImmo Mäki 13+9+9 = 31, KiPS Marko Köngäs 11+11+21 = 43. Rangaistukset: PeKi 4 x 2 min, KiPS 7 x 2 min.

Valmentajat: Kevään parhain ottelu ja paljon ilonaiheita

Red Starsin joukoissa oli tietenkin tunnelmat korkealla. Olimme tänään kyllä hyviä laajalla rintamalla kertoi tuoreeltaan tuntemuksistaan Ilkka Koskela. Tällä rosterilla olisimme haastaneet varmasti myös KeKin. Jouko Seikkula oli joukkueen suoritukseen varsin tyytyväinen Kimmo Mäki teki maalinsuulle upean paluun pienten vammojen ja sairastelujen jälkeen. Petri Sakko palasi tauolta myös maalinälkäisenä. Tänään rosterissamme oli myös uusi vahvistus kolmoskentässä esiintynyt Antti Rousu. Antilla on kokemusta mm. 2 -div ja häneltä varsin energinen debyytti Red Stars paidassa .

PeKi Red Stars – KoTu Hockey lauantaina 14.2. klo 17.00 Pellon jäähallissa

Meillä on vielä kaksi ottelua jäljellä runkosarjassa muistuttaa Jouko Seikkula. Ensi lauantaina kohtaamme KoTu Hockeyn kotona Pellossa ja KiPS Team on vastassa runkosarjan päätösottelussa. Olemme nyt sarjakakkosena, mutta vain kaksi pistettä edellä KiPSiä, joten tulemme valmistautumaan viimeisiin runkosarja peleihin huolella, jotta säilyttäisimme kotiedun alkaviin Play Off peleihin. KoTu Hockey näyttää tulevan mukaan myös Play Off-sarjaan ja on parhaimmillaan huippuvireisen maalivahtinsa kanssa hyvinkin vaikea voitettava. Jouko Seikkula kiitteli myös hyvästä tunnelmasta mahtavaa kotiyleisöä, jota toivoo myös runkosarjan viimeiseen kotiotteluun. Nyt viritellään kannustusta jo tuleviin koitoksiin.

PeKi Red Starsille voitto ja tappio

PeKin edustusryhmä otti komean voiton kotihalllissaan paikalliskamppailussa Kolaria vastaan lauantaina. Sen sijaan Kemijärvi on edelleen punatähdille kääntämätön kortti ja Lappi Liigassa voittamaton KeKi antoikin melkoisen oppitunnin maalinteosta sunnuntaina kotihallissaan.

PeKi Red Stars – KoTu Hockey 11 – 1

Tasaista vääntöä joukkueiden välillä oli avauserän reilun seitsemän minuuttia jolloin PeKin ykköskenttä onnistui siirtämään isännät johtoon 1 – 0 Joonas Siivola (Jouni Leppäniemi, Tony Hietanen). Kolarin musta minuutti sattui 13.21, kun Sampo Nousianen (Ville Saukkoriipi, Juho Konttaniemi) maalasi 2 – 0. Seuraavaa osumaa odoteltiin vain 34 sekuntia ja tilanne oli jo 3 – 0 Joonas Siivola (Jouni Leppäniemi, Antti Vestola) jälleen viimeistelemässä. Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Nyt onnistujana on punatähtien kakkoskenttä 4 – 0 Juho Passojan johdolla (Vesa Kulluvaara, Tony Hietanen) ajassa 21.54.

Joonas Siivolalla neljän maalin huippuilta

Joonas Siivolan hattutemppu sinetöitiin ajassa 23.08 peli 5 – 0 syötöt J.Leppäniemi ja Hietanen. Erän puolessa välin KoTu onnistui kaventamaan 5 – 1. Kolmanteen erään KoTu vaihtoi maalivahtia, mutta kun punakone oli saatu käyntiin sitä ei enää pidellyt mikään. 45.45 Timo Pantsar onnistuu upeasti henkilökohtaisella osumallaan viemään isännät 6 – 1. Vain vajaat kaksikymmentä sekuntia 7 – 1 Tuomas Nikka (J. Leppäniemi, Siivola). Ilotulitus jatkui 49.40 Antti Vestola (J.Leppäniemi, Siivola) 8 – 1. Minuutti edellisestä 9 – 1 Juho Konttaniemen loistavat pelisuoritukset saivat jatkoa. Nyt vajaa minuutti edellisestä, kun Tuomas Nikka jatkaa juhlintaa 10 – 1 Tony Hietasen ja Joonas Siivolan esityöstä. Päätösnumerot sinetöitiin 51.48 Joonas Siivolan neljännellä osumallaan 11 – 1 Jouni Leppäniemen upeasta tarjoilusta. Erän viimeinen kymmenminuuttinen meni turhanpäiväiseksi nujakoinniksi ja tarjosi vain jäähyjä. Maalivahtien torjunnat: PeKi Kimmo Mäki 5+0+0 = 5, Jyri Pasma 0+5+5 = 10 kertaa, KoTu Tuukka Mantovaara 11+14+0 = 25, Tuomas Hirvimäki 0+0+12 = 12. Rangaistukset PeKi yht. 27 min, KoTu 18 min.

KeKi – PeKi Red Stars 11 – 2

Voittamaton KeKi ei antanut sarjakolmoselle mahdollisuutta vaan tarjoili komeita viimeistelyjä ja annoksen loistavaa kiekkoilua. Erät: (3 – 1, 5 – 0, 3 – 1) PeKin onnistujat Kemijärvellä Joonas Siivola ja Jouni Leppäniemi. Kimmo Mäki pelasi myös hyvän ottelun torjuen 14+12+16 = 42 kertaa, KeKi Aleksi Karppinen 7+16+7 = 30.

Red Stars valmennustiimistä Ilkka Koskela summasi viikonlopun otteluita ja näki joukkueen esityksessä paljon hyvää. KoTu ottelussa nuoret pelaajamme olivat liekeissä ja pelasivat  varmasti yhden kauden parhaimmista peleistään. Kemijärvi oli todella hyvä, jos saamme parhaan mahdollisen kokoonpanon liikkeelle voimme tarjota KeKille hyvän vastuksen, mutta vaikka meillä on ehkä sarjan paras maalivahti oli KeKin viimeistely jäätävää.

Red Stars – KiPS lauantaina 7.2. klo 17.00 Pellon jäähallissa

Tulevana viikonloppuna ei Pellon jäähallista puutu tunnelmaa, kun sarjakakkonen ja -kolmonen iskevät yhteen. Edellinen ottelu Kittilässä tarjosi huippukiekkoa ja vasta jatkoerä ja kyseenalainen jäähy punatähdille mahdollistivat Kittilän jatkoaikavoiton. Joukkueiden eroa sarjataulukossa on vain vaivainen piste 17 käydyn ottelun jälkeen.

Valmentaja Ilkka Koskela arvioi, että edellisen viikonlopun hyvät peliesitykset siivittävät kotijoukkueen lentoon. Näyttäisi, että saamme parhaan mahdollisen ryhmän liikkeelle kotiotteluun. KiPS:in joka on ilman muuta meille tämän kauden tärkein vastustaja. Kittilässähän peli meni jatkoajalle, jonka hävisimme. Nyt haluamme tästä revanssin ja toivottavasti kauden ennätysyleisö nujertaa äänekkään KiPSin kannustusjoukot, jotka ovat tulossa isolla joukolla Pelloon. Ottelu alkaa lauantaina klo 17.00.

Posion Lada – Peki Red Stars 4 – 8

Lappi Liiga jatkui Pekin edustusryhmän osalta vieraspelinä Posion Ladaa vastaa. Ladan miehistö antoi miehekkään ja ryhdikkään  vastuksen ja lähes kahdensadan hengen kotiyleisö piti tunnelmaa yllä. Vaitettavien poisjääntien vuoksi Red Stars oli liikkeellä vajaalla rosterilla, mutta hyvin harjoitelleesta joukkueesta löytyi uusia onnistujia tälläkin kertaa. Avauserää oli tuskin keritty aloittaa, kun reilun minuutin pelin jälkeen Teemu Leppäniemi sivalsi vieraat johtoon 0 – 1 Vesa Kulluvaaran tarjoilusta. 0 – 2  Pekin kakkoskenttä iskee jälleen nyt viimeistelijänä Tony Hietanen (T.Leppäniemi, Kulluvaara). Ladan kavennus 1 – 2 tulee erän puolessa välin, mutta Red Stars kaunistelee erän päätösnumeroiksi 1 – 3 Juho Konttaniemen hienolla yksilösuorituksella. Erän puolessa välin Red Stars vaihtoi maalivahtiaan, kun Kimmo Mäki luisteli vaihtoon ja Jyri Pasma otti torjuntavastuun.

Toisessa erässä molemmat joukkueet laukoivat paljon ja maalejakin tehtiin lähes tasatahtiin. Toinen erä niukasti vierailijoille 2 – 3. Pekin maalintekijät Jouni Leppäniemi (Tuomas Nikka), Tuomas Nikka (Joonas Siivola, Ville Saukkoriipi) ja Vesa Kulluvaara ( T.Leppäniemi, J.Siivola). Tilanteesta 3 – 6 lähdettiin ottelun päätöserään. Vain 16 sekuntia oli käyty ottelun päätöserää kun Tuomas Nikka (J.Siivola, J. Leppäniemi) siirsi Pekin jo 3 – 7 johtoon. Lada onnistui vielä kaventamaan 5 – 3 ylivoimalla pelitilanteen 4 – 7. Erän ja ottelun päätösnumerot  4 – 8 sinetöi alivoimalla Jouni Leppäniemi. Maalivahtien torjunnat: Lada Markus Pyttynen 12+14+8 = 34 , Peki Red Stars Kimmo Mäki 5+0+0 = 5, Jyri Pasma 3+12+6 = 21 kertaa.

Red Starsin joukkueenjohtaja Kari Konttaniemi oli joukkueen esitykseen varsin tyytyväinen: Jouduimme kuormittamaan tässä ottelussa joitakin pelaajia melkoisesti, mutta kesällä tehty työ kantaa nyt hedelmää.

Lauantaina 31.1 klo 17.00 PeKi Red Stars vs KoTu Hockey

Tulevana lauantaina Red Stars saa vastaansa Pellon Jäähallissa kovakuntoisen sarja vitosen KoTu Hockeyn, kolarilaiset pitivät  edellisessä pelissä pihdeissä sarjakakkosta KiPS:iä kaksi erää. Tuleva kotiottelu ei tule olemaan nousukuntoista KoTua vastaan helppo, joten tähän otteluun meidän tarvitsee valmistautua huolella arvioi Kari. Red Stars matkustaa sunnuntaina ”kiekkokouluun” Kemijärvelle, jossa kohdataan Lappi Liigaa johtava KeKi.

UUTTA!

PeKi aloittaa Pappa-jääkiekon. Tervetuloa pelaamaan torstaisin jäähallille harrastekiekkoa klo 17.00-18.00.

F-junioreiden Leijona-Liiga aloitti sarjansa Kolarissa

Pellossakin käynnistynyt F-juniori  toiminta on koonut innokkaita tyttö ja poikakiekkoilijoita. Viime viikonloppuna joukkue matkusti ensimmäiseen turnaukseen Kolarin Koivu-halliin. Turnauksessa PeKi F-junnut pelasivat kolme ottelua. Ottelu  Et-Poa vastaan alkoi mainiosti kun Eeti Närhi vei pekiläiset 1 – 0 johtoon ajassa 5.58. Tämä toimi herätyksenä ylitorniolaisille, jotka lähinnä Tuomas Laurikaisen ja Otto Portimojärven maaleilla menivät menojaan. Voittaen 3 – 13. PeKin toisesta maalista vastasi ajassa 24.20 Juho Koskenniemi ja  kolmannesta  PeKin täysosumasta vastasi Tony Sirkka ajassa 37.50.

KoTu – PeKi 1 – 10

 

Monelle pellolaiselle pienelle kiekkolijalle Kolarin turnaus oli kiekkoelämän ensimmäinen iso koitos. Toki kokemusta oli luistelukoulusta ja parhailla oli jopa E-junioreiden harjoituksia takana. PeKin F-junioreissa harjoittelevat 2005-2008 syntyneet tytöt ja pojat. F-junioreiden ja luistelukoululaisten harjoitukset ovat keskiviikkoisin 17.00-18.00 ja lisäksi Pink Starsin tyttöjen luistelukoulu kokoontuu sunnuntaisin. PeKin F-junioreita ohjaavat Kimmo Kaitala ja Toni Bergman. Ottelussa KoTu Hockey:tä vastaan PeKi oli liekeissä. Juho Koskenniemen avausosumaan tarvittiin vain 0.22 sekuntia ja PeKi siirtyi 0 – 1 johtoon. 0 – 2 osumasta vastasi Emil Kaitala. Seuraavan hattutempun tekijä löytyi PeKin riveistä sillä 0-3, 0-4, 0-5 ja 0-6 maaleista vastasi Juho Koskenniemi. 0 – 7 maalin tekijänä jällen Emil Kaitala ja 0 – 8 osumasta vastasi Eeti Närhi. 0 – 9 maalista vastasi jälleen Juho Koskenniemi. KoTu kavensi  Emilia Tolosen maalilla 1 – 9 ja pääsi kertaalleen ohittamaan PeKin maalivahti Jimi Välimaan. Päätösnumerot sinetöi kuitenkin PeKi ja Juho Koskenniemi 1 – 10.
Kolarin turnauksen kolmas ottelu käytiin RoKi:n ja PeKin välillä. Ottelun alku lupaili tasaista vääntöä. Avausmaalista  1 – 0 vastasi RoKi ajassa 5.50. RoKi lisäsi johtoaan  2 – 0 ajasa 8.16. PeKi kuitenkin kavensi 9.00 Juho Koskenniemen maalilla 2 – 1. Ajassa 10.25  Eeti Närhen maali toi PeKin jo tasatulokseen 2 – 2. RoKi meni jälleen johtoon 3 – 2 pelikellon näyttäessä 13.30. Sinnikäs PeKi ei antanut periksi vaan punnersi vielä tasoihin 3 – 3 täysosumasta vastasi Juho Koskenniemi ajassa 17.50. Tämän jälkeen RoKi karkasi 10 – 3 voittoon.
Peki F-juniorit kisaavat seuraavan kerran 4 joukkueen kotiturnauksessa Pellon jäähallissa 1. helmikuuta.

Jääkiekon superviikonloppu Pellon jäähallissa

Lauantaina käytiin Pellossa E2-junioreiden turnaus

PeKi – Kemin Lämärit 2 – 1

Hyvätasoinen vauhdikas turnaus tarjosi paljon jännitettävää. Turnauksessa pelattiin kaksieräiset ottelut. Pellon Kiekko – Kemin Lämärit ottelu oli tasainen ja ottelun avausmaalista vastasi Lämärit ajassa  2.28 Aaro Tavi vei joukkueensa 0 – 1 johtoon. PeKin kavennus 1 – 1 tuli ajassa 15.21 maalintekijänä Oliver Uusitalo (Viktor Nykäinen, Roope Rautio) maali oli ylivoimamaali. Ottelun päätösnumeroista vastasi PeKi  2 -1, kun se jälleen onnistui ylivoimalla maalintekijänä Oliver Uusitalo (Vertti Ylipeura, Eetu Savolainen). Maalivahtien torjunnat; PeKi Kalle Mäki 23 kertaa, Lämärit Casper Laitila 16 kertaa. Rang. PeKi 3 x 2 min, Lämärit 4 x  2 min.

PeKi – Et-Po 9 – 1

Hurjassa nousukiidossa oleva PeKi E-juniori yhdistelmä ei antanut paikalliskamppailussa Et-Po:lle minkäänlaista mahdollisuutta. Pelikellon näyttäessä 0.32 Vertti Ylipeura täräytti kotijoukkueelle avausosuman 1 – 0 syötöpisteet kirjauttivat Roope Rautio ja Juho Koskenniemi. Vajaa kaksi minuttia edellisestä ja PeKi menee 2 – 0 johtoon Marko Parkkosen (Roope Rautio, Kalle Mäki) osumalla. Ajassa  2.54 tilanne jo 3 – 0 Vertti Ylipeuran (Niklas Kovalainen) maalilla. Pienen suvantovaiheen jälkeen PeKi komistelee numeroita pariinkin kertaan. Ajassa 8.10 Vertti Ylipeuran hattutemppu vie PeKin 4 – 0 johtoon syötön tarjoilivat Juho Koskenniemi ja Niklas Kovalainen. Vain puoli minuuttia edellisestä 5 – 0 Emil Kaitala (Gustav Mattson). 15.33 PeKi onnistuu maalinteossa nyt alivoimalla 6 – 0 maalintekijänä Niklas Kovalainen (Vertti Ylipeura). Ajassa 18.43 Et-Po kaventaa 6 – 1 Eemeli Raution maalilla.

Maalijuhlat saavat jatkoa kun Et-Pon maalista kuluu vain 0.19 sekuntia ja PeKi siirtää numerot 7 – 1 maaliverkkoja heiluttelee Juho Koskenniemi (Niklas Kovalainen). Tehokkaasti pelannut PeKi onnistuu vielä kaksi kertaa alivoimalla 8 – 1 Viktor Nykäinen (Eetu Savolainen) ja päätösnumerot 9 – 1 Vertti Ylipeura (Niklas Kovalainen, Aleksi Eero). Maalivahtien torjunnat: PeKi Kalle Mäki 21 kertaa ja Et-Po Ukko Tuomas 14 kertaa. Rang. PeKi 4 x 2 min ja Et-Po 2 x 2 min.

Pellon jäähallin superviikonloppu jatkui sunnuntaina C -junioreiden turnauksella

Aamupelissä KeKi kaatoi SoPa:n numeroin 7 – 1. Sisuuntunut SoPa väänsi tiukan voiton turnauksen isäntäjoukkueesta PeKistä 4 – 3. PeKin pistemiehet:  Arvid Kumpula 1 + 0, Morgan Rosen 1 + 1, Nils Kenttä 1 + 0, Tuukka Ylisaukko-oja 0 + 1, Tuomas Mäki 0 + 1. Maalivahtien torjunnat: PeKi Samuel Hieta 11+10 = 21 kertaa, SoPa Niko Rissanen  9+5 = 14, Eero Majava 0+3 = 3 kertaa.

Turnauksen kolmas ottelu oli KeKi – KoTu, joka päättyi 14 – 0, KoTu taipui myös SoPa kohtaamisessa nyt numeroin 1- 9.

PeKi – KeKi 2 – 1

Turnauksen kärkikamppailuksi muodostui PeKi -KeKi ottelu. Joka tarjosikin runsaalle yleisölle erinomaista juniorikiekkoa ja jännitettävää riitti viimeiselle sekunnille. Turnauksessa pelattiin kaksieräiset ottelut ja avauserää hallitsi isännät. PeKi siirtyi johtoon ajassa 1.33  Juho Ylisaukko-oja (Tuomas Ylisaukko-oja) 1-0 maalilla. 2 – 0 PeKi onnistui maalaamaan ylivoimalla Veeti Kaitalan upean syötön sivasi yläpeltiin Tuomas Ylisaukko-oja.

Toiseen erään tuli hurjasti sisuuntunut KeKi, joka painoi pelin aika ajoin PeKin ja Santeri Pantsarin maalin edustalle. 3.22 oli käyty ottelun toista erää kun KeKi kaventaa 2 – 1 Tuomas Kiviniemen upealla yksilösuorituksella. PeKi saa vielä rangaistuksen ottelun lopussa, mutta kestää alivoiman ja vie ottelun numeroin 2 – 1. Maalivahtien torjunnat: PeKi Santeri Pantsar 5 +14 = 19, KeKi Aleksi Kenttäkumpu 8+0 = 8, Tuomas Hietala 0 + 6 = 6. Rang. PeKi 2 x 2 min, KeKi  4 x 2 min.

Turnauksen päätösottelu eli iltaottelu käytiin PeKin ja KoTu Hockeyn välillä

Valitettavasti näiden joukkueiden tasoero oli huomattava. Tästä huolimatta kotijoukkue nautti pelaamisesta ja yleisö näki upeita syöttöruletteja ja varsin upeita maaleja. Runsaslukuinen yleisö tuntui innostuvan PeKin C-junioreiden yhteispelin onnistumisesta.

Avauserän maalit :
1- 0 ajassa 1.54  Arttu Korteniemi ( Juho Ylisaukko-oja ,Veeti Kaitala)
2-0                6.11 Arvid Kumpula ( Tuukka Ylisaukko-oja)
3-0                8.31 Nils Kenttä (Arvid Kumpula) alivoimamaali
4-0               9.05 Arttu Korteniemi (Juho Ylisaukko-oja, Tuukka Ylisaukko-oja) alivoimamaali
5-0              12.24 Tuomas Ylisaukko-oja (Juho Ylisaukko-oja)
Toista erää oli käyty reilu minuutti, kun PeKi aloitti ilotulituksen.
16.38 6-0 Juho Ylisaukko-oja (Tuomas Mäki )
19.02 7-0 Hugo Kulju-Svarvare
21.06 8-0 Juho Ylisaukko-oja (Tuomas Mäki)
23.20 8-1 KoTu kaventaa Lauri Pasma ylivoimamaali
24.14 9-1 Tuomas Mäki (Nils Kenttä)
25.44 9-2 Lauri Pasma
29.28 10-2 Tuomas Mäki (Arvid Kumpula)
Lopputulos kotijoukkue PeKille 10 – 2. Maalivahtien torjunnat PeKi Kevin Bilen-Nygård  3 + 5 = 8, KoTu Tuomas Hirvimäki 13 + 16 = 29 kertaa. Rang. Peki 3 x 2 min, Kotu 1 x 2 min.

Lappi Liigaa Pellon Jäähallissa Red Stars – YKI 7 – 3

Vankasti Lappi Liigan kolmospaikkaa pitävä PeKi Red Stars ei antanut juurikaan mahdollisuuksia vierailevalle rovaniemeläisyhdistelmälle. PeKin vahva ensimmäinen erä oli liikaa YKIlle sillä ajassa 00.51 Jouni Leppäniemi  (Joonas Siivola) vie kotijoukkueen johtoon 1 – 0.  Erän puolessa välin 11.07 puolustaja Antti Vestola (Janus Ylimaunu, J.Leppäniemi) sivaltaa isännät 2 – 0. Pelikellon näyttäessä aikaa 17.27 onnistuu Teemu Leppäniemi ohittamaan YKIn maalivahdin ja siirtämään numerot jo 3 – 0. Erän päätösnumerot  4 – 0 sinetöi Jouni Leppäniemi (Tony Hietanen, Antti Vestola) ylivoimalla vain sekuntia ennen erätauolle lähtöä.

Toisen erän alkupuolella YKI ilmoittautuu mukaan kamppailuun ensin 4 -1 reilun kolmen minuutin pelin jälkeen ja ylivoimaosumalla 4 -2 reilun kahdeksan minuutin kohdalla. 30.52 punatähdetkin onnistuu jälleen ylivoimalla  5 – 2 maalintekijänä Antti Mäki (Joonas Siivola, Tony Hietanen). Vain neljä minuuttia edellisestä ja YKI kaventaa 5 – 3. Erän päätösnumeroista vastaa kuitenkin PeKi Janus Ylimaunun (Tuomas Nikka, J. Leppäniemi) osumalla 6 – 3.

Rikkonainen kolmaserä tarjoaa PeKille paljon ylivoimaa, mutta suurin into maalien tekoon tuntui kadonneen. Erän puolenvälin paikkeilla Tuomas Nikka (J.Ylimaunu, J.Leppäniemi) paketoi ottelun päätösnumeroiksi 7 – 3. Maalivahtien torjunnat: PeKi Red Stars Simo Seikkula 5+5+3 = 13 kertaa, YKI Joni Pitkänen 9 +17+13= 39 kertaa.

Red Starsin valmennustiimistä Ilkka Koskela kommentoi peliä tuoreeltaan toteamalla, että se ei ollut missään nimessä joukkueen parhaita esityksiä. Pelin ollessa jo selvästi kääntynyt meille annettiin hieman turhaan siimaa vastustajalle. Tästä eteenpäin vastustajat kovenevat joten olen varma, että esityksemme tulevat paranemaan. Ensi viikon lauantaina Red Stars matkustaa Posiolle, jossa testataan Lada:n viritykset. Posiolaiset ovat tällähetkellä menossa Play Off kamppailuihin, joskin Lappi Liigan keskikasti on hyvin tasainen.

Viikonlopun kiekkohuumaa Pellon Jäähallissa

Tulevana viikonloppuna eivät Pellon Jäähallin valot sammu. Kiekkoväki talkoilee kaksi junioriturnausta ja lauantaina käydään myös Lappi Liigan runkosarjan ottelu, jossa Peki Red Stars kohtaa YKI:n Rovaniemeltä. Viikonlopun aikana Pellossa nähdään 7 eri jääkiekkoseuraa. Turnauksissa kamppailee 9 joukkuetta. Otteluja turnataan aamusta iltaan yhteensä yhteensä 10 kpl. Pellon Jäähalliin saapuvat: Kemijärven Kiekko, Sodankylä Pallo, Kolarin Työväenurheilijat, Etelä-Portimo -72, Kemin Lämärit ja Yläkemijoen Kiekko. Pellon Kiekon juniorijoukkueissa nähdään myös Pajala HC pelaajia. Vuoden kiekkotekona 2014 palkittu seurayhteistyö on pyörähtänyt hyvin käyntiin ja tämä tarkoittaa, että Pajalan ja Pellon juniorit pelaavat sekä suomen että ruotsin juniorisarjoja.

Lauantaina 17.1. käydään E2-aluesarjan turnaus

 • klo 11.00 on paikalliskamppailun makua kun yhteen ottavat PeKi ja Et-Po
 • klo 12.15 Et-Po – Lämärit
 • klo 13.30 turnausisäntä PeKi kohtaa Kemin Lämärit
 • Lauantai huipentuu klo 17.00 Lappi Liigan otteluun Red Stars – YKI

Sunnuntaina 18.1. pelataan C-junioreiden aluesarjan turnaus

 • klo 11.00 KeKi – SoPa
 • klo 12.15 SoPa – PeKi
 • klo 13.30 KeKi – KoTu
 • klo 14.45 KoTu – SoPa
 • klo 16.00 PeKi – KeKi
 • klo 17.15 PeKi – KoTu

Tervetuloa kannustamaan – jäähallikahvio palvelee aamusta iltaan!

Vanhemmat artikkelit «