Kauden päättäjäiset 24.4. klo 18.00

Pellon Kiekon perinteiset jääkiekkokauden päättäjäisjuhlat ovat sunnuntaina 24.4.2016 klo 18.00 Vihreällä Pysäkillä.

Ohjelmassa pronssimitali kakkukahvit, parhaiden pelaajien ja valmentajien palkitsemiset  ym.

Tervetuloa kiekkoperheen juhlaan!

T. Pekin junnut, Grey Stars, Pink Stars, Red Stars

PeKin D-juniorit jatkosarjan piikkipaikalla

PeKi D – Lämärit 9 – 3

PeKin D-juniorit jatkavat vahvoja otteita, kun jatkosarjan viimeiset ottelut ovat käsissä.

Kotonaan PeKi ei antanut Kemin Lämäreille mahdollisuuksia. Erät (4 – 2 ja 5 – 1) kertovat nyt pekiläisten vahvoista otteista. PeKin ryhmä oli vahva niin viisikkopelissä kuin myös erikoistilanteissa. PeKin tehomerkinnät: Veeti Kaitala 8 + 0, Tuukka Ylisaukko-oja 1 + 5, Samuel Tillberg 0 + 3, Isidor Sihvo 0 + 1, Valtteri Ylisaukko-oja 0 + 1, Jarkko Keränen 0 + 1.

Maalivahtien torjunnat: PeKi Kalle Mäki 15+18 = 33 kertaa ja Lämärit Toni Miettunen 17+10 = 27 kertaa.

Jatkosarjan päätöskierroksella PeKi kohtaa sarjan kärkikamppailussa RoKi:n Lappi Areenalla tulevana sunnuntaina.

PeKi Red Stars jälleen Lappi Liigan neljäs

Lappi Liigan Playoff-ottelusarja huipentui PeKin edustusryhmän osalta jälleen mitalikampailuihin

Haastava kausi pienellä rosterilla ja useat loukkaantumiset värittivät Red Starsin mennyttä kautta. Joukkue näytti jälleen kuitenkin kuuluvansa Lappi liigan kärkijoukkueisiin ja hävisi kotonaan Liigan runkosarjan voittajalle YKIlle ennätysyleisön (140 henk) edessä vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Edessä oli tutusti ja perinteisesti Kittilän palloseura ja pronssiottelu Kittilän jäähallissa.

Kittilässä yli 200 hengen yleisö ja PeKin kannustusjoukot pitivät tunnelmaa yllä. Ottelun yleisilme oli, että Red Stars hallitsi peliä ja KiPS päätti harppuunahyökkäykset lähestulkoon hurjalla teholla maalijuhlintaan.

Avauserän ainokaisesta maalista vastasi vajaan minutin pelin jälkeen KiPS 1 – 0. Vierailija PeKin hallinnasta kertoo laukaukset 7 – 15.

Toisessa erässä päästiin pelaamaan erikoistilanteita ja KiPS menikin tasavajaalla 2 – 0 johtoon erän puolessa välin, mutta vain vajaa minuutti kun Red Stars sai murrettua erinomaista peliä pelanneen KiPS maalivahti Antti Ylitalon. Kavennus maalista 2 – 1 vastasi Tuomas Nikka (Sampo Nousiainen, Jouni Leppäniemi). Red Stars vaihtoi myös maalivahtia kun hieman loukkaantuneen Jyri Pasman tilalle luisteli Benjamin Niemi. Toisessakin erässä PeKi vyörytti ja Ylitalo otti kiinni lähes kaiken mahdollisen eli PeKi voitti laukaukset jälleen 9 – 16.

Päätöserään jäi siis jännitettävää. KiPS tuli vahvasti erään ja oli myös ahnaampi mallipaikoissa. Ajassa 45.58 KiPS meni 3 – 1 johtoon ja lisäsi 4 – 1 reilun minutti edellisestä osumasta. Erän puolessa välin punatähdet ilmoittautuivat vielä mukaan Matias Siivolan 4 – 2 (Joonas Siivola, Teemu Leppäniemi) upealla täysosumalla. PeKin takaa-ajon päätti kuitenkin Aleksi Kaarelan toinen henkilökohtainen osuma ja päätösnumerot sinetöitiin 5 – 2.

Maalivahtien torjunnat; KiPS Antti Ylitalo 15+16+14 = 45 kertaa ja PeKi Red Stars Jyri Pasma 7+7+0= 14 ja Benjamin Niemi 0+2+6 = 8 kertaa.

Kausi pakettiin hyvillä mielin

Red Stars valmennustiimiä vetävä Jouko Seikkula oli joukkueen ilmeeseen erittäin tyytyväinen. Pelasimme pronssiottelussa ja koko Playoff-sarjassa parhaita pelejämme. Vaikka pronssiottelu hävittiin, joukkueessa oli hyvä henki ja tänävuonna KiPS oli vain onnekkaampi maalinedustilanteissa. Joukkueen saavutus Lappi Liigan neljäs oli ehkäpä meille jopa yläkanttiin, sillä joukkueemme pelaajaamateriaali vaihtui merkittävästi viimekaudelta. On erittäin haastavaa jo pelkästään joukkueen harjoitusten suunnittelun suhteen kun joukkueen pelaajat työskentelevät tai opiskelevat ympäri maakuntaa.

Päättyvän kauden positiivisia asioita oli tietysti muutaman runkopelaajan palaaminen harjoitusvahvuuteen ja ennenkaikkea nuorten pelaajien esiinmarssi. PeKin viimevuosien menestyneet junnujoukkueet tuottavat nyt taitavia b-juniori-ikäisiä pelaajia, jotka olivat jo tälläkaudella isoja ilon aiheita ja ensikaudella varmasti isommassa roolissa.

Jouko mainitsee myös ilonaiheeksi Pellossa käynnistyneen harrastekiekon (Grey Stars) n. 40 pelaajan rinki harjoittelee 3 – 4 kertaa viikossa ja se on antanut myös jo pelaaja uran päättäneille mahdollisuuden jatkaa harrastusta sekä junioreille ja maalivahdeille hyviä lisäharjoituksia.

Tulevalle kaudelle pelaajarunko kasassa

Red Starsin joukkueen runko näyttää jatkavan myös tulevana kautena. Nyt näyttäisi että joukkuetta aletaan rakentamaan 16 pelaajan ja 2 maalivahdin ympärille. Vaikka kausi on nyt päätöksessä pelaajat jatkavat pelejä harrastekiekkoporukan parissa, joilla innokkaimmilla harrastajilla on jo yli 60 peli-iltaa takana Pellon jäähallissa. Tulevalle kaudelle toivotaan, että pitkään vaivannut ongelma jäähallin äänentoiston suhteen saataisiin vihdoin ajanmukaiseen kuntoon.

PeKi Red Stars faniklubi tiedottaa

Nyt pidetään Playoff -mellakkaa PeKi Red Stars vs YKI

Tulevana sunnuntaina 6.3. klo 18.00 tavoitellaan ennätysyleisöä Pellon jäähalliin.

Viidellekymmenelle (50) ensimmäiselle lipun lunastaneelle lahjoitetaan kotimainen ÄMPÄRI!

Joukkueiden alkulämmittely on 17.20 – 17.40. Tällöin alkaa Playoff-tunnelman nostatus. Olethan mukana!

T. faniklubilaisten puolesta, Pasi

Playoff huuma kasvaa Pellossa

Red Stars valmennustiimiä johtavat valmentajat Jouko Seikkula ja Ilkka Koskela olivat jo enemmän kuin tyytyväisiä joukkueensa esitykseen. Ilkka Koskela näki,että joukkueen epäonninenkin kausi lukuisinen loukkaantumisineen ja tämänhetkisen flunssa epidemian kourissa olevan joukkueen maksimit otettiin irti sunnuntaina. Ilonaiheitakin on paljon joukkueen kantaviin voimiin kuuluva Jouni Leppäniemi palasi omalle tasolleen ja maalivahtipelimme oli tänään jälleen kunnossa. Red Stars joukkueeseen liittyneet B-juniori-ikäiset pelaajalupaukset  Tuomas Mäen ja Paavo Huuskon johdolla ovat nostaneet tasoaan koko kauden ajan ja tuottaneet paljon positiivistä punatähtien esityksiin.

Playoff sarjan välieräottelut tulevat nopeasti. Jo tulevana viikonloppuna kohdataan runkosarjan voittaja Yläkemijoen Kiekko.

Otteluennakko YKI vs  PeKi Red Stars

Vaikka tulevassa välieräsarjassa kohdataan runkosarjan voittaja. On YKI mieluinen vastustaja Red Starsille. Marraskuussa punatähdet voittivat YKI:n kotonaan voittolaukauksilla 8 – 7 ja kokivat vastaavasti myös tappion Lappi Areenalla. Joulukuussa maammelaulun jälkeen itsenäisyyspäivänä Red Stars kaatoi jälleen YKI:n 6 – 4 ja vastaavasti helmikuussa YKI oli parempi Rovaniemellä.

Voitot ovat siis runkosarjan osalta tasan ja molemmat ovat vahvoja kotijoukkueita.

Sarja pelataan siten, että lauantaina kohdataan YKI Lappi Areenalla ja sunnuntaina 6.3 Playoff huumaa jatketaan ennätysyleisön kanssa Red Starsin osalta Pellon Jäähallissa. Tarvittaessa sarjassa pelataan vielä kolmas ottelu 7.3. maanantaina.

Tämän sarjan voittaja lähtee tavoittelemaan Lappi Liigan kultapokaalia. Red Starsin viime kauden neljässija on nyt siis saavutettu ja tästä joukkueen sijoitusta lähdetään parantamaan. Red Stars joukueenjohtaja Kari Konttaniemi ja GM Kyösti Nikka toivovat että pellolainen kiekkoväki lähtee nyt vahvasti kannustamaan joukkuettaan mitalipeleissä niin Rovaniemelle kuin kotihalliin!

PeKi Red Stars Lappi liigan mitalipeleihin

Jääkiekon Lappi Liigan playoff-sarja jatkui viikonloppuna puolivälieräottelusarjana.

Lauantaina PeKi – SoPa 2 – 5

Puolivälieräottelusarjan avausottelussa kohtasivat runkosarjan nelonen SoPa ja vitonen Red Stars.

Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset olivat päättyneet 1 – 1, kun kumpainenkin joukkue oli voittanut kotiottelunsa.

Jääkiekossa on kuitenkin niin, että playoff maailma on omalaisensa ja joukkueiden päivän kunto tietenkin merkittävässä roolissa. Red Starsin valmistautuminen puolivälieriin ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä flunssa aalto oli pyhkäissyt joukkueen sairastuvan täyteen ja keskiviikon valmistavissa harjoituksissa ei ollut kuin 5 tervettä pelaajaa.

Lauantain tärkeään kotiotteluun vajaamiehistöinen PeKi lähti kuitenkin hyvällä asenteella ja tasaisen avauserän ainokaisesta osumasta vastasi vierailija SoPan Kimmo Keskitalo.

Toisessa erässä SoPa meni jo 0 – 2 johtoon ylivoimalla ja erän puolessa välin vierailijat siirtyivät 0 – 3 johtoon. PeKi ilmoittautui vielä mukaan otteluun kahdella Matias Siivolan osumalla 1 – 3 ajassa 31.15 ja ajassa 33.29 2 – 3. Hurjan painostuksen katkaisi kuitenkin SoPa, joka onnistui lisäämään johtoaan 2 – 4 vain 6 sekuntia ennen erän päättymistä.

Päätöserään jäi paljon panosta . Erän toisella minuutilla SoPan Joonas Salmisen hattutemppu vei vierailijat 2 – 5 johtoon ja kun Red Starsin hyökkäykset pysähtyivät jatkuvasti SoPan ilmiömäisesti torjuneeseen Pasi Paajaseen oli ottelun lopputulos hyväksyttävä ja tärkeän sarjan avauspisteet matkasivat SoPan linja-autossa pyssykylään.

Maalivahtien torjunnat: PeKi Red Stars Jyri Pasma 13+9+6 = 28 kertaa, SoPa Pasi Paajanen 13+17+17 = 47 kertaa.

Sunnuntaina SoPa – PeKi Red Stars 2 – 5

Sunnuntaina Sodankylään matkustaneet punatähdet eivät saaneet lisävahvistuksia sairastuvalta vaan päinvastoin joukkueen toinen maalivahti Benjamin Niemi jäi potemaan flunssaa kotiinsa Ruotsin Pelloon.

Joukkueen taistelutahto oli kuitenkin kova ja vaikka paikka mitaliotteluihin tarkoitti, että vierasottelu olisi voitettava ja vain jatkoerän voitto tietäisi jatkopaikkaa playoff-sarjassa. Vastaavasti tappio tietäisi rantapallojen puhaltamista.

Vierailija PeKi saikin unelma-alun, kun vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Antti Mäki tykittää 0 – 1.

Ajassa 6.36 Red Starsin helsinkiläisvahvistus Jouni Leppäniemi (Kulluvaara, A.Mäki) vie Red Starsin jo 0 – 2 johtoon. Tämän jälkeen shown varastivat tuomarit, jotka puhalisivat vierailijoille kaikkiaan 7 x 2 min rangaistusta. Ennennäkemätöntä totesi tuoreeltaan ottelun jälkeen tavoitettu Red Stars valmentaja Ilkka Koskela, joka ei muistanut reilun 30 vuoden kiekkouraltaan vastaavanlaista.

Liekeissä olleet punatähdet kestivät erän täysin rikkoneen ”tuomarimyllytyksen” ja avauserän päätösnumeroista sadaan kiittää myös punatähtin maalivahtia Jyri Pasmaa.

Toisessa erässä päästiin vihdoin pelaamaan täysillä viisikoilla. Tuomas Nikan (J.Leppäniemi, Timo Pantsar) 0 – 3 osuma hiljensi 150 päisen Sodankyläyleisön. Erän puolessa välin Juho Nieminen kaventaa 1 – 3. Ajassa 37.43 Jouni Leppäniemi (Kulluvaara) katkaisee SoPan pyristelyn ja vie vieraat 1 – 4 johtoon ja näistä numeroista lähdettiin päätöserään.

Päätöserässä SoPa vaihtaa Pellon ottelun takuumiehensä maalivahti Pasi Paajasen sivuun ja maalinsuulle luistelee Tapani Nieminen. SoPa onnistuukin kaventamaan ajassa 51.18 pelitilanteen 2 – 4, mutta Jouni Leppäniemen (Nikka) hattutemppu ajassa 56.33 sinetöi loppunumerot 2 – 5.

Maalivahtien torjunnat: SoPa Pasi Paajanen 6+10+0 = 16 kertaa ja Tapani Nieminen 0+0+13 = 13 kertaa. PeKi Red Stars Jyri Pasma 14+9+12 = 35 kertaa.

Otteluparin yhteistulos 1 – 1 tarkoitti, että pelattaisiin jatkoerä (20 min) josta voittaja lähtee mitalipeleihin.

Jatkoerä SoPa – PeKi Red Stars   2 – 3

Jännittävään ja ratkaisevaan jatkoerään molemmat joukkueet lähti varovaisesti liikkeelle. SoPa oli vaihtanut jälleen Pasi Paajasen maalinsuulle ja Red Stars maalia vartioi maalivahti osaston ainoa terveenä oleva loistovireessä ollut Jyri Pasma. Red Stars:in kakkoskenttä ottaa roolia ja niinpä Joonas Siivola (T.Leppäniemi, T.Pantsar) vie vierailijat 0 – 1 johtoon ajassa 3.20. Erän puolessa välin 11.29 Sodankylän kaataja Jouni Leppäniemi sivaltaa henkilökohtaisella taidonnäytteellä joukkueensa 0 – 2 johtoon. SoPa painaa paniikkinappulaa ja ottaa aikalisän, mutta punatähdet johtavat tätä draamaa ja Lappi Liigan ja PeKin debytantti Tuomas Mäki (M. Siivola) näyttää upealla yksilösuorituksella kuinka PeKin juniorimylly tuottaa upeita pelaajia ja vie punatähdet jo 0 – 3 johtoon.

SoPa tulee vielä kotiyleisön edessä mukaan kampailuun kahdella pikamaalilla 18.26 Tuomas Kemi 1 – 3 ja ajassa 19.15 Timo Mikkola 2 -3.

Pelikello on armoton jatkoerän summerin soidessa vierailija PeKi Red Stars on järjestänyt playoff-sarjan ensimmäisen yllätyksen ja passittaa Sodankylän Pallon kiekkoväen ennenaikaiselle kesälomalle. Maalivahtien torjunnat jatkoerässä: SoPa Pasi Paajanen 12 kertaa ja Jyri Pasma 18 kertaa.

Lappi Liigan puolivälieräottelu lauantaina klo 16

Nyt se sitten alkaa, todellinen taistelu Lappi Liigan sijoituksista.

Tulevana viikonloppuna iskevät PeKi ja SoPa yhteen Lappi Liigan Playoffien puolivälieräotteluissa.

Runkosarjan nelonen Sodankylän Pallo matkustaa Pelloon lauantaina ja sunnuntaina Red Stars matkustaa pisteiden hakuun pyssykylään.

Red Stars lähtee sarjaan haastajana ja pienoiselta takamatkalta. SoPa on kohdattu tänävuonna kaksi kertaa lokakuussa vieraissa SoPa oli 5 – 2 parempi ja viimeinen kohtaaminen oli Pellon jäähallissa 9.1. jolloin pisteet jäivät Pelloon numeroin 5 – 3.

Red Stars valmentaja Jouko Seikkula lähtee joukkueensa kanssa luottavaisin mielin alkavaan puolivälieräsarjaan. Meillä on ollut tasaiset ottelut SoPan kanssa, joten kaikki mahdollisuudet on edetä aina mitalipeleihin asti. Pitkään sairaslistaan on tullut myös valoa, kun marraskuusta sivussa ollut Matias Siivola on palannut harjoitusvahvuuteen. Joukkueenjohtaja Kari Konttaniemen mukaan näyttäisi myös, että Jouni Leppäniemi on jälleen vahvistamassa joukkuetta tulevissa SoPan otteluissa.

Ottelu alkaa Pellon jäähallissa klo 16.00. Nyt tarvitaan kotiyleisön tukea ja lähdetään kannustamaan PeKi Red Stars mitalipeleihin!

Otteluennakot 20.2.2016

Lappi-Liigan runkosarja päätöskierrokselle

PeKi Red Stars kohtaa tulevana viikonloppuna sarjatulokas Rollon Pojat.

Sarjatulokas on ollut odotetun kova ja on ennen päätöskierrosta kiinni kakkostilassa. Molemmilla joukkueilla ovat tappiot takana ja tarve kiillottaa kilpeä ennen Playoffien alkua.

Red Stars on lähdössä Play off otteluihin runkosarjan viitostilalta ja on isojen haasteiden edessä mikäli joukkue mielii nousta aina mitaliotteluihin saakka. Tulevana viikonloppuna laitellaan siten jo askelmerkkejä Lappi Liigan Playoff-sarjaan. Vahvasti kotihallissaan esiintynyt Red Stars kohtaa RoPo:n lauantaina klo 17.00.

D- junioreiden kärkiottelu PeKi -RoKi

Tulevana lauantaina klo 12.00 D-junioreiden sarjajohtaja PeKi saa kovan haasteen, kun vain kahden pisteen päässä oleva RoKi yrittää haastaa sarjajohtajan sen kotihallissa Pellossa. PeKi johtaa jatkosarjaa puhtaalla pelillä.

Pistepörssin 10 parhaan joukosta PeKiltä löytyy kolme tehopelaajaa Kaitala, Ylisaukko-oja ja Hugo Svarvare-Kulju. Pistepörssin kärjessä tehoilee PeKin Veeti Kaitala 19+11 = 30 pistettä 5 jatkosarjan ottelussa. Tuukka Ylisaukko-oja on pistepörssin kakkosena 7+15 = 23 pisteellä. Pelkästään parhaisiin maalintekijöihin ei PeKin menestys nojaa sillä joukkueesta löytyy maalisuulta tällähetkellä jatkosarjan paras maalivahti Kalle Mäki, jonka torjuntaprosentti 94.5 % on omaa luokkaansa. Joukkuetta valmentavat Kimmo Mäki ja Taisto Ylisaukko-oja.

Tervetuloa kannustamaan lauantaina PeKi voittoon!

Jääkiekon superviikonloppu Pellon jäähallissa

Tulevana lauantaina 30.1. naisten harrastesarjan turnausta ”isännöi” Pink Stars avausottelussa klo 11.00, jolloin vastaan asettuu Sodankylän Pallo. Toisessa ottelussa klo 12.00 kohtaavat Kuusamon Pallokarhut ja Pink Stars. Turnauksen päätösottelussa klo 13.00 Pallokarhut kohtaavat SoPan.

Sunnuntain 31.1. junnuturnauksessa iskevät E-juniorit.

Otteluohjelma:
10.00 PeKi – RoKi Tuisku
11.15 RoKi Pyry- Kemin Lämärit
12.30 PeKi – RoKi Pyry
13.15 Kemin Lämärit – RoKi Tuisku

Tervetuloa kannustamaan! Jäähallikahvio avoinna molemmissa turnauksissa.

Pekin D-juniorit kylvettivät KiPS:in 20 – 2

Sarjajohtaja PeKi ei antanut juurikaan siimaa sarjan häntäpään joukuelle KiPSille.

Jatkosarjaa johtava puhtaanpelin joukkue PeKin avausmaalia odotettiin 39 sekuntia ja sen jälkeen loppu olikin enemmän tai vähemmän historiaa. D-juniorisarjaa pyöritetään lapissakin 2 x 25 min otteluina, perusteluina vaikeasti saatava pelijää.

Avauserän tapahtumat:

00.39 1 – 0 Aleksander Wanhatalo (Hugo Kulju-Svarvare,Oskar Rantatalo)

01.02 2 – 0 Tuukka Ylisaukko-Oja (Veeti Kaitala,Emil Juto)

02.08 3 – 0 Veeti Kaitala (E.Juto, Niklas Kovalainen)

04.16 4 – 0 Hugo Kulju-Svarvare (Valtteri Ylisaukko-oja)

14.33 5 – 0 Samuel Tillberg ( V.Ylisaukko-oja, H.Kulju-Svarvare)

15.18 5-  1 Manu Kurkinen

16.12 6 – 1 YV Valtteri Ylisaukko-oja (Isidor Sihvo, V.Kaitala)

18.34 7 – 1 Tuukka Ylisaukko-oja

19.32 8 – 1 YV H.Kulju-Svarvare (E.Juto, A. Wanhatalo)

20,14 9 – 1 Veeti Kaitala (I.Sihvo)

21.07 10 – 1 Saku uusitalo (H.Kulju.Svarvare)

22.47 10 – 2 Roni Jatkola

Toinen erä

29.07 11 – 2 Veeti Kaitala (T.Ylisaukko-oja)

31.49 12 – 2 Veeti Kaitala

33.14 13 – 2 Veeti Kaitala (T.Ylisaukko-oja)

37.09 14 – 2 Valtteri Ylisaukko-oja (N.Kovalainen, V.Kaitala)

38.18 16 – 2 Niklas Kovalainen (T.Ylisaukko-oja, Oskar Rantatalo)

42.44 17 – 2 Alexander Wnhatalo (H. Kulju-Svarvare)

45.25 18 – 2 Hugo Kulju-svarvare

46.04 19 – 2 Emil Juto

47.09 20 – 2 Samuel Tillberg (T.Ylisaukko-oja, V.Kaitala)

Maalivahtien torjunnat: PeKi Kalle Mäki 15+10 = 25 kertaa, KiPS Johannes Ylläsjärvi 25+25 = 50 kertaa. PeKin D-junioreiden seuraava ottelu on kotihallissa 13.2, jollon kohdataan RoKi.

Vanhemmat artikkelit «