Sarjakausi 2014-2015 lähenee

Eräänä maaliskuisena iltana kuluvaa vuotta tapahtui jotain varsin ihmeellistä. Kiekkokausi 2013- 2014 oli päättynyt hetkeä aikaisemmin valtaisaan pettymykseen ja todelliseen oikeusmurhaan, mutta raskaan välieräsarjan jälkeen PeKi Red Starsin pelaajat olivatkin aloittaneet ansaitsemansa kesäloman. Aivan yllättäen soi pelaajien ovikello ja ovea avattaessa kukaan ei nähnyt pimeässä enää ristinsielukaan, mutta he havaitsivat kuinka kynnysmatolle oli jätetty kirje. Avattuaan kirjeen pelaajat huomasivat, että teksti oli kirjoitettu riimukirjoitusta käyttäen. Teksti kirjeessä meni näin: Vanhat tai uudet pelaajat tulkaa keskiyön aikaan Ounasvaaran laskettelurinteelle.

Vihdoin koitti keskiyö ja laskettelurinteen juurelle oli kokoontunut kymmenittäin pelaajia, niin uusia kuin vanhojakin kasvoja. Tämä joukko ihmetteli, että mistä oikein on kysymys ja miksi he ovat täällä tähän aikaan? Hetken ihmeteltyään Punatähtien kapteeni Vesa Kulluvaara havaitsee, että erään ison kiven päällä on lappu. Kapteeni Kulluvaara noutaa lapun ja lukee sen kovaan ääneen kaikille paikallaolijoille. Lapussa kerrottiin, että juoskaa rinnettä päälle mahdollisimman lujaa, niin kuin juoksisitte henkenne edestä. Luettuaan lapun Vesa lähtee johdattamaan joukkoa ylös rinnettä, mutta puolessa välissä rinnettä alkavat maitohapot vallata pelaajien kehoa ja vauhti muuttuu varsin verkkaiseksi. Tästä kaikesta huolimatta heidän tarkka hajuaisti havaitsee yllättävän bensan tuoksun, mutta väsyneet urheilijat eivät tähän sen enempää reagoineet vaan jatkoivat askellustaan kohti vaaran huippua. Aivan yllättäen rinteen puolessa välissä välähtää ja pelaajat huomaavat, kuinka salaperäinen tumma hahmo heittää tulitikun maahan ja tapahtuu valtava roihahdus. Liekkimeri lähtee ajamaan pelaajia takaa ja pelaajien vauhti kiihtyi ja kiihtyi. Liekit saavuttivat ja saavuttivat pelaajia, mutta vihdoin he olivat päässeet onnekseen rinteen päälle suojaan, hurjaa vauhtia lähestyvältä liekkimereltä. Rinteen päällä pelaajat ihmettelivät hämmennyksissään, että kuka tämä salaperäinen hahmo oikein oli ollut, joka oli valellut rinteen bensalla ja sytyttänyt sen palamaan. Ihmettelyiden lisäksi joukko huomasi, että tämä tulimeri oli nielaissut matkalta muutaman hitaimmista.

Edellisistä tapahtumista kului viikkoja ja linnut olivat alkaneet jo visertää kauniisti, krookukset ja keltavuokot olivat puhjenneet myös upeaan kukkaan, synnyttäen loistokkaan kukkaisloiston talojen läheisyyteen. Samanaikaisesti Nuuskamuikkunen oli palannut etelän matkaltaan takaisin Muumilaaksoon. Tämä jos joku on varma merkki siitä, että kevät on vihdoin tullut. Kyseinen vuodenaika saa ihmiset tekemään mitä eriskummallisimpia asioita ja niin tapahtui myös Pellossa.

Red Starsin puolustaja Ville Saukkoriipi oli juuri pesuhuoneessa pesemässä pyykkiä, kun auringonsäteet lämmittivät kivasti ikkunan läpi puolustajan reenattua ylävartaloa. Apunaan pyykinpesussa hän käytti tällä kertaa kevättalven aikana harjoittamiaan vatsalihaksiaan, koska nyt ne toimivat mainiona pyykkilautana. Kaiken tämän keskellä hän kuulee kuinka postiluukku kolahtaa eteisessä ja Ville lähtee tarkistamaan, että joko päivän Tornionlaakso olisi tipahtanut luukusta sisään. Näin ei ollut, vaan eteisen lattialla odotti jälleen uusi kirje, täysin samanlainen minkä hän ja moni muu oli saanut maaliskuussa. Nyt kirjeessä kerrottiin, että hänen olisi välittömästi tultava Rovajärven ampuma-alueelle, ja näin lähti Villekin juoksujalkaa kohti käskettyä määränpäätä.

Perille saavuttuaan paikalle oli tullut noin 40 muutakin pelaajaa ja hetken kuluttua alkoi kuulua pitkä kova vihellys. Onneksi paikalle oli saapunut myös sotilasuraa tekevä maanpuolustusneuvos ja Red Stars puolustaja Tony Hietanen, joka osasi komentaa seuraavaa, – Maastoutukaa!  Näin pelaajat syöksyivät suojaan alueella oleviin juoksuhautoihin. Näiden pohjalle alkoi tipahdella multaa, kunttaa ja puunsäleitä ja osa pelaajista kyykisteli nyt jo olemattomiin moukaroidussa suojissaan. Kyseinen kranaattikeskitys oli alkanut täysin varoittamatta ja se oli todella raju. Keskityksen aikana Tony keskittyi havainnoimaan tulituksen suuntaa, kun morkulat tipahtelivat yhä lähemmäs ja lähemmäs heidän suojiansa. Tonyn vieressä oleva LV 217 alkoi hälyttää ja hyvin matala ääni sanoi hänelle, - Pojat, pojat. Ei tämmösestä sodasta tule mitään. Menkääpäs tuon mokoman suon yli, että heilahtaa. Venttiseiskasta tulleen käskyn jälkeen, komentaa maanpuolustusneuvos jäljellä olevia taistelijoita seuraavasti, – lyhyin syöksyin eteenpäin! Suon reunalle päästyään huomataan, että kranaattikeskitys oli vaatinut noin kaksikymmentä uhria, mutta jäljelle jääneiden onneksi kranaattikeskitys oli päättynyt.

Pellon Kiekon kesäharjoittelu on ollut  varsin hurjaa tänä keväänä ja se on aloitettu jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pelaajien raataessa harjoituksissa takasi Ritavaaran lisäainetehdas sen, että treenejä voitiin pitää suunnitellusti kolme kertaa päivässä. Kesällä alkoi ilmetä kuitenkin ongelmia, koska usea pelaaja valitteli puiden ja kukkien kukkimisesta johtuvaa tukkoista nenää ja hengityksen tukkeutumista. Jotain oli tehtävä ja seurajohto palkkasi puistokemistejä selvittämään tätä mystistä tautia. Tietyt molekyylit, illatiivit ja allatiivit PeKin patentoidussa voimajuomassa aiheuttivat pelaajien herkistymisen siitepölylle. Tätä immunologisen järjestelmän häiriötä kutsutaan myös allergiaksi, löytäjänsä pellolaisen palynologi Seppo I. Allergian mukaan.

Ongelma oli ratkaistava pian, sillä juuri kesäharjoittelulla rakennetaan mestaruuksia voittavat joukkueet. Joukkueelle kokeiltiin erään pelaajan työsuhde-etuna saamia maskeja, malliltaan SA kaasunaamari M/61. Tämä tuntui toimivalta ratkaisulta, kunnes ensimmäisellä 50 kilometrin peruskuntolenkillä, osa pelaajista pyörtyi hapenpuutteen aiheuttamaan anoksiaan.

Joukkueenjohtaja, seikkailija ja paatumaton hyvien viinien harrastaja Kari Konttaniemi oli lopulta henkilö, joka ratkaisi ongelman. Tämähän Karin aiempia edesottamuksia seuranneille ei tullut yllätyksenä. Kari oli keksinyt hyvän ystävänsä, Paul Hermann Müllerin kanssa sotien jälkeen erittäin tehokkaan hyönteismyrkyn nimeltä DDT. Suomessa tuotetta markkinoitiin osuvasti Täystuho-nimellä. DDT:tä voi käyttää myös antikasvillisuus aineena. Kunhan sitä käyttää riittävästi. – Iso ongelma vaatii isoja työkaluja, totesi Kari ja teki muutamia ylilentoja suihkuttaen ainetta ympäri Punatähtien harjoitusmaastoja. Ylilentojen jälkeen pystyi Pello julistautumaan ensimmäisenä kuntana Suomessa allergiavapaaksi kyläksi ja harjoituksia pystyttiin jatkamaan entiseen malliin.

Muutama viikko sitten alkoi kesä vihdoin taittua syksyksi ja valon väheneminen sekä lämpötilan aleneminen aiheuttivat yhteyttämisen loppumisen. tämänseurauksena puissa oleva lehtivihreä alkaa hajota ja muut väriaineet, kuten mm. karotenoidi ja keltaiset ksantofyllit, pääsevät näkyviin synnyttäen ruskan. Samaan aikaan ruskan kanssa pyörähtivät käyntiin myös Pellon Jääpyhätön jäähdytyslaitteet ja kesäharjoittelun avulla saavutetun kunnon ylläpitämiseksi joukkueen valmennus oli ottanut käyttöönsä, mitä eriskummallisimpia harjoitusmetodeita. Esimerkiksi viikko sitten joukkueen valmentaja Ilkka Koskela oli lainannut työpaikaltaan raskasta pelastusautoa ja pelaajat vuorotellen vetivät kyseistä kulkuneuvoa ympäri kenttää. Tämän harjoituksen jälkeen pelaajat ottivat kymmeniä lyhyitä 2 minuutin vetoja ilman lisävastusta harjoitellen nopeusominaisuuksiaan.

Harjoituspelejähän joukkue ei valitettavasti ole ehtinyt tällä kaudella pelaamaan, koska valmennusjohdon mielestä on paljon tärkeämpää tässä kohtaa kautta herkistellä ja keskittyä täysillä viikon kuluttua alkavaan sarja-avaukseen. Joukkueen turvallisuuspistepäällikkö oli saanut selville, että muiden liigapaikkakuntien tarkkailijat ovat seuranneet edustusjoukkueen harjoituksia ahkerasti, mutta onneksemme valmennusjohto on reagoinut tähän eikä pelitapaamme olla harjoiteltu käytännössä vielä kertaakaan.

Näiden edellä mainittujen tapahtumien saattelemana tiivistettiin Red Starsin viime kevään ja kesän harjoittelu. Tulevan viikon aikana julkaistaan lisää pelaajasopimuksia ja julkaistaan Haamukirjoittajan ennakko alkavaan liigakauteen 2014-2015. Muistakaahan kutsua kavereita tykkäämään PeKi Red Starsin Facebook-ryhmästä, kun 500 tykkääjää on täynnä arvotaan kausikortti Punatähtien kotiotteluihin.

Bästa hälsningar,

Haamukirjoittaja

Uudet kotisivut

Tervetuloa Pekin uusituille kotisivuille. Sivusto ei ole vielä lopullisessa muodossaan ja sitä täydennetään tulevina viikkoina.

HUOM! Pekiläiset voivat lähettää pelaajalistoja, yhteystietoja tai muuta sivustolle lisättävää osoitteeseen pellonkiekko@gmail.com