Sakko ja Vestola palaavat Red Starsiin

 PeKin edustusryhmän joukkueenjohtaja Kari Konttaniemellä ja GM Kyösti Nikalla oli keskiviikkona syytä hymyyn. Sillä punatähtien vahvuuteen on liittymässä kaksi tuttua PeKin juniorikoulun kasvattia. Hyökkääjä Petri Sakko liittyy joukkueeseen viiden pelin lainasopimuksella TIHC:stä.  EtPo:sta siirtyvä Antti Vestola vahvistaa Red Starsin puolustusrosteria. Molemmille pelaajille Lappi Liiga on jo entuudestaan tuttu ja edellisen kerran, kun pelurit vahvistivat PeKin edustusryhmää he olivat myös Lappi Liigan pistepörssin kärkinimiä. Antti oli jo mukana keskiviikon jääharjoituksessa.

Tobias Kauppinen ja Matias Siivola sarja-avauksessa

 
Hyviä uutisia oli tarjolla myös lisää, sillä sairastelujen jälkeen harjoitusvahvuuteen palasi myös Markku Sirkka.Tulevana viikonloppuna kotihallissa nähdään myös Matias Siivola ja Tobias Kauppinen tämän kauden sarja-avauksessa. Valmentajakaksikolla Jouko Seikkulalla ja Ilkka Koskelalla on siis ensimmäisen kerran lähes täysi pelaajarosteri käytettävissä. Ilkka Koskela arvioi uusien pelimiesten kyllä pääsevän nopeasti kiinni joukkueen pelikirjaan ja nyt tulevissa otteluissa pääsemme hakemaan oikeanlaisia koostumuksia ja rakentamaan myös erikoiskentällisiä. Keskiviikkona harjoituksissa torjuivat Simo Seikkula ja Tony Orajärvi ja mitä todennäköisimmin kaksikko ottaa myös torjuntavastuun lauantain KiPS-Team ottelussa. Harjoituksista tavoitettu joukkueen huoltaja Sauli Pantsar totesi hymyssä suin, että joukkue kasvaa ja hän taitaa tarvita huoltoon myös jatkossa apuria.

Red Stars – KiPS Team la 18.10 klo 17.00

Pekin edustus palaa vieraskierroksen jälkeen jälleen kotihalliin. Vastustajaksi tulee KiPS Team. Kittilän jääkiekkobuumi ja menestys Lappi Liigassa on nyt poikinut toisen miesjoukkueen . KiPS tähyää ykkösryhmällä 2 -div ja nyt pelhoon tuleva KiPS Team on koottu nuorista, nälkäisistä ja taitavista pelaajista. Avausvoittoa hakeva KiPS Team on otettava todesta ja punatähtien on nyt mahdollisuus hioa viisikkojensa peliä todenteolla. Red Stars:in ongelmanahan on ollut viimeistely maalinteossa ja paljon jäi parannetavaa ylivoimapeliin Ivalon reissulta. Red Stars valmentaja Jouko Seikkula näki, että Ivalon pelissä punatähtien otteet olivat jo menneet monta askelta eteenpäin avausottelusta. Joukkueen terveystilanne on kohtalaisen hyvä Teemu Leppäniemi parantelee avausottelussaan saamaansa alaraajavammaa ja todennäköisesti Matias Siivola pelaa avausottelunsa tulevana lauantaina.

Tervetuloa kannustamaan – joukkueiden lämmittely on 16.20 -16.40.

Ottelun jälkipelit pelataan PeKi Hockey Night- karaokeillassa kahvilaravintola Soikassa lauantaina klo 21.00 alkaen.

PeKin juniorijoukkueet tarvitsevat apuasi!

Isä, Äiti, Isoisä, Isoäiti tai vaikkapa kummin kaima

Tarvitsemme apua valmennustiimiin eri tehtäviin E-, D- ja C-ikäluokkiin.

  • seurayhteistyö ja harjoitukset Pajala IF:n kanssa helpottuvat, jos hallitset meänkielen tai ruotsin

Avoimia tehtäviä joukkueissa:

  • apuvalmentaja
  • joukkueenjohtaja
  • huoltaja

apua tarvitaan myös:

  • toimitsija (kello / kuulutus / pöytäkirja)
  • jäähallikahvila

Ota rohkeasti yhteyttä – tervetuloa mukaan!

 

Puheenjohtaja Taisto Ylisaukko-oja D- ja C-juniorit 040 564 4962
Jarmo Ylisaukko-oja E-juniorit 040 849 5561
Sihteeri Teija Nikka 0400 597 927

PeKin D-juniorit kaatoivat RoKin molemmat joukkueet Pellon turnauksessa

Loistokkaasti kauden aloittanut PeKin D-junioriryhmä jatkoi jäätäviä esityksiään myös kotihallissa. Joukkuehan kaatoi edellisviikonloppuna vierasottelussa Tornion IHC:n tylyin numeroin 1–12. Nyt vastaan asettuivat kotiavauksessa RoKin kaksi D-junioriryhmää.

D-junioriottelut pelataan 2 x 20 minuutin erillä. Tälle kaudelle käynnistetty PeKin junioreiden ja Pajala IF:n seurayhteistyö tietää junioreille paljon pelejä ja osa pelaajista sekä C-juniorit pelaavat sekä Suomen että Ruotsin sarjaa.

Avausottelussa RoKi hallitsi avauserää, mutta PeKi oli taitavampi maalinteossa. 1–0 Veeti Kaitala, 2–0 Hugo Svarvare-Kulju, syötön tarjoili maalivahti Kevin Bilen-Nygård. 3–0 maalinteossa jälleen Hugo Svarvare-Kulju (Valtteri Ylisaukko-oja).

Päätöserä oli eristä tasaisempi ja niinpä molemmat joukkueet onnistuivat myös maalinteossa. RoKin kavennusmaalit 3–1 Veeti Saarinen ja 3–2 Väinö-Pekka Niemelä. Veeti Kaitalan osuma vei PeKin 4–2 johtoasemaan. Päätösnumerot 5–2 sinetöi Eetu Saukkoriipi (Veeti Ojanperä, Tuukka Ylisaukko-oja). Maalivahtien torjunnat: PeKin Kevin Bilen-Nygård 14 + 13 =27, RoKi North Joonas Petäjäsuvanto 7 + 18 = 25 kertaa.

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan luisteli RoKin toinen joukkue

Hyväkuntoinen PeKin ryhmä olikin heti valmiina taistoon. Lähes 70 henkinen yleisö sai nauttia kotijoukkueen mainiosta pelistä ja tarjosivatpa joukkueet myös paljon maaleja.

Pienen alkutunnustelun jälkeen PeKi onnistui avusmaalin teossa, ajassa 05.47 ylivoimalla 1–0 Hugo Kulju-Svarvare (Tuukka Ylisaukko-oja, Eetu Saukkoriipi). Ajassa 10.31 2–0 Tuukka Ylisaukko-oja (Eetu Saukkoriipi). Ajassa 13.25 3–0 Veeti Kaitala (Elias Rova). Ajassa 15.08  jo 4 -0 Hugo Svarvare-Kulju (Juho Rundgren,Tuukka Ylisaukko-oja) ja kellon näyttäessä 17.22 Hugo Svarvare-Kuljun hattutemppu vei PeKin jo 5–0 johtoon, syötöt Juho Rundgren ja Tuukka Ylisaukko-oja. Erän loppuvaiheessa RoKi kaventaa Silmannin ja Lehdon maaleilla 5–2.

Jääkiekkotrilleri vailla vertaa

Jos avauserää hallitsi RoKi ja aika ajoin PeKin ryhmää piti pystyssä loistava maalivahti Kevin Bilen-Nygård. Toinen erä oli jo tasaisempaa, RoKi aloitti maalinteon ylivoimalla ja kavensi 5–3 Pietro Bergin maalilla.

Pekin jäähyillessä RoKi tuli jälleen ylivoimalla jo 5–4. Tässä kohtaa PeKin valmennusryhmä otti aikalisän, mutta RoKin lento jatkui ja vain 20 sekuntia aikalisästä ajassa 34.53 RoKi tasoitti pelin Väinö-Pekka Niemelän alivoimamaalilla.

Jääkiekkotrilleri sai jatkoa kun 19 sekuntia edellisestä maalista PeKi onnistui riemukkaasti Valtteri Ylisaukko-ojan (Hugo Svarvare-Kulju) maalilla nousemaan 6–5 johtoasemaan. Viimeiseen viiteen minuuttiin mahtui RoKin aikalisä ja väkivaltaisuusjäähy, mikä antoi PeKille mahdollisuuden vielä yhteen ylivoimaan ja niinpä ajassa 39.36 PeKi sinetöi Veeti Kaitalan (Hugo S-K ) ylivoimamaalilla kotijoukkueelle riemukkaan voiton.

Maalivahtien torjunnat: PeKi Kevin Bilen-Nygård 14 + 12 =26 ja RoKi Joonas Petäjäsuvanto 7 + 9 = 15

Red Stars vierasvoittoon Ivalossa

Lappi liigan vieraskierroksella PeKin edustus kohtasi Tunturikiekon. Ottelut Ivalossa eivät koskaan ole helppoja jo pitkän pelimatkankin vuoksi. TuKin fanaattinen kotiyleisö piti tunnelmasta huolen.

Ottelussa tarkalla linjalla puhaltaneet tuomarit huolehtivat, ettei avauserässä pelattu kuin pari minuuttia normaalein viisikoin. Avauserän ensimmäinen osuma merkattiin isännille ylivoimalla.

PeKi tasoitti ajassa 9.20 vain 15 sekuntia avausmaalista Jouni Leppäniemen osumalla. Syötön tarjoili Red Stars kapteeni Vesa Kulluvaara. Erikoistilannemaali oli myös Red Stars alivoimaosuma 1-2, kun oivalla pelipäällä ollut Jouni Leppäniemi karkasi läpiajoon ja siirsi laatan ohi loistavasti pelanneen Tunturikiekon maalivahti Janita Haapasaaren.

Avauserän toinenkin puoli oli rikkonainen ja niinpä Red Starskin pääsi kokeilemaan ylivoimaa useamman kerran. Erän viimeisillä minuuteilla, ajassa 19.55 Timo Pantsarin tarkka veto pysäytti kellot 1-3:n, syötön tarjoili Jouni Leppäniemi.

Kakkoserä meni tuomareille

Kakkoserässä tilastomerkinnät olivat pelkästään jäähyjä, joita isännät ottivat 6×2 min ja PeKi 2 min ja 5+20 min. Harri Joonalle puhallettu 5+20 selästätaklauksesta oli selvästi ylireagointia tuomareilta.

-Molempia joukkueita tuntui vaivaavan ylivoimapelin tehottomuus, kiekko liikkui, mutta viimeistely puuttui, kommentoi ottelua Red Stars valmentaja Jouko Seikkula.

Jouni Leppäniemen hattutemppi kruunasi illan

Kolmanteen erään molemmat joukkueet tulivat ilmeisen hyvällä asenteella ja nyt oli päätetty pysyä poissa boxista. TuKi kavensi ajassa 44.56 Antti Holmbergin maalilla 2–3. Se toimi myös hyvänä herätyksenä PeKille, joka lisäsi johtoaan 2–4 ajassaa 51.29, Tuomas Nikan osumalla. Syöttöpisteet Ville Saukoriipille ja ensimmäistä otteluaan edustusjoukkueessa pelannut PeKin juniorimyllyn kasvatti Ville Waaralle. Päätösnumerot 2–5 käytännössä sinetöityi PeKin ykkösnyrkki Jouni Leppäniemen hattutempulla, syötöpisteet Joonas Siivolalle ja Vesa Kulluvaaralle.

Maalivahtien torjunnat Tuki Janita Haapasaari 10 + 15 +14= 39, PeKi Kimmo Mäki 10 + 11+9=30

Rangaistukset: Tuki 10 x 2 min, Peki 7 x 2 min, 5 + 20 min.

Pelin jälkeen kotimatkalta tavoitettu valmentaja Jouko Seikkula oli tietenkin tyytyväinen jälleen kolmeen pisteeseen.

– Joukkueemme peli oli jo selvästi paremman näköistä, joskin ylivoimapelissä ja sen viimeistelyssä eli maalinteossa pitää pystyä parantamaan. Tuntui että onnistuimme alivoimassa paremmin, valitettavasti pääsimme pelaamaan täysillä viisikoilla aivan liian vähän.  Saamme tulevaan kotiotteluun lisää vahvistuksia kun  Matias Siivolakin saadaan kokoonpanoon arvioi Jouko. Kips Team kohdataan lauantaina klo 17.

Juniorikiekkoa ja Girls Hockey Day viikonloppuna

E2-junnut turnaus Kemissä lauantaina 11.10. Lähtö jäähallilta klo 8.00

D2-junnut kotipelit RoKia vastaan lauantaina 11.10. klo 11.00 ja 13.00

Girls Hockey Day -tapahtuma jäähallilla lauantaina 11.10. klo 15.00. Kaikki tytöt tervetulleita!

C-junnut kotiturnaus sunnuntaina 12.10. ohjelma:

  • PeKi – Kotu klo 11.00
  • PeKi – KeKi klo 13.30
  • SoPa – PeKi klo 17.15

Tulkaa kannustamaan PeKin junnut voittoon!

Red Stars:lle sarja-avauksessa kotivoitto tiukan väännön jälkeen

Lappi Liigan avausta Pellon jäähalliin oli saapunut katsomaan yli 150 henkeä, joille kotijoukkue tarjosi kiekkoviihdettä ja jännitettävää koko rahan edestä. Vierailevan SoPan joukkueesta löytyi taitavia yksilöitä, jotka laittoivat aika ajoin punatähtien puolustuksen tiukoille. Puolustuspään lukkona läpiajoissa oli PeKin maalivahti Kimmo Mäki, joka otti loistavia koppeja pitäen joukkuettaan pystyssä.

-Ottelussa näkyi aika ajoin kotijoukkueen pelaamattomuus. Peli oli näyttävää, kiekko liikkui, mutta nukahduksiakin sattui ja avauspeliin jäi paljon parannettavaa, näki Red Starsin valmennustiimiin mukaan tullut Ilkka Koskela.

Vastuuvalmentaja Jouko Seikkula näki pelaajissa avausottelun jännittämistä ja välillä oli hermostuneisuutta. Joukon mielestä tärkeän ottelun pisteet kuitenkin saatiin.

-Kotiottelun avauserä oli meidän ja toista erää SoPa hallitsi mielin määrin ja vain Kimmon loistava peli piti numerot tasaisina, totesi Seikkula.

Kolmas erä oli todella näyttävää kiekonhallintaa punatähtien johtaessa konserttia. Päätöserästä molemmat valmentajat odottivat avainpelaajilta maaleja, mutta loistavasti torjunut Sodankylän Mikael Virtanen oli toista mieltä.

Erät (3-0, 2-3, 0-1), lopputulos 5-4.

Pekin tehomerkinnät: Vesa Kulluvaara 1+1, Tuomas Nikka 2+0, Jouni Leppäniemi 1+0, Simo Kähkönen 1+0, Harri Joona 0+1, Janus Ylimaunu 0+2, Juho Passoja 0+1, Teemu Leppäniemi 0+1, Juho Konttaniemi 0+1.

Maalivahtien torjunnat: Red Stars Kimmo Mäki (10-17-12), SoPa Mikael Virtanen (17-14-21).

Rangaistukset PeKi 5x2min, SoPa 5x2min.

-Tulevalla viikolla saamme harjoituksiin sairastuvalta toivottavasti lisää hyökkäysvoimaa ja pääsemme hiomaan ketjujen yhteispeliä, arvioi Jouko Seikkula. Kun saamme mukaan Siivolan veljekset, Markku Sirkan ja Tobias Kauppisen saamme lisää tulivoimaa maalineduspeliin.

Red Stars matkustaa ensi viikonloppuna Ivaloon Tunturikiekon vieraaksi.

Lappi liigan avaus Pellon jäähallissa sunnuntaina

Nyt se sitten alkaa, odotettu Lapin jääkiekkomestaruuden jahtaus. Lappi liigan viime kauden mestari RoKi Rebels nousi 2-divisioonaan ja jätti piikkipaikan tavoittelemisen muille joukkueille. Ennakkoasetelmissa kärkipaikkaa tavoittelevat KiPS (Kittilä) ja KeKi (Kemijärvi).

Lappi liigan viime kausien keskikastin joukkue SoPa on aina onnistunut kauden aikana kaatamaan sarjan kärkijoukkueita, joten ilman harjoitusotteluita sarjaan lähtevä PeKi saa olla tarkkana, kun pyssykylän pojat pääsevät telineistään.

Lappi liigaan PeKi Red Stars lähtee kuitenkin vahvana haastajana. Punatähdet ovat harjoitelleet aktiivisesti koko kesän ja ovat ainakin fyysisesti erinomaisessa kunnossa Lappi liigan avaukseen. Joukkueenjohtaja Kari Konttaniemi on tyytyväinen joukkueen ilmeeseen: ”Meillä on ollut tekemisen meininki harjoituksissa ja joukkue on pysynyt pitkälti samassa kokoonpanossa kuin viime kautena. Viime kauden sairaslistalla pitkään olleet Markku Sirkka ja Tobias Kauppinen tulevat olemaan tärkeässä roolissa hyökkäyspäässä”. ”Odottelemme vielä tärkeää paluumuuttajaa puolustuspäähän syyskauden aikana”, vihjaa Kari ja muistuttaa, että kauden aikana nähdään edustusjoukkueen paidassa PeKin juniorimyllyn kasvatteja, sillä harjoitusringissä ovat mukana mm. Tony Orajärvi ja Ville Waara.

Red Starsin GM, pelaaja-asioista vastaava Kyösti Nikka, on myös tyytyväinen, kun Ilkka Koskela liittyi valmennustiimiin. Ilkalla on paljon annettavaa joukkueelle ja on tärkeänä tukena vastuuvalmentaja Jouko Seikkulalle. Joukkuetta luotsaa kapteenina Vesa Kulluvaara.

Kaikki on siis valmiina, kun kiekko putoaa Pellon jäähallissa sunnuntaina 5.10. klo 15.00. Lipunmyynti alkaa klo 14.30 (5 euroa). Joukkueiden lämmittely 14.20 – 14.40.

Tervetuloa kannustamaan punatähdet lentoon. Tornionlaakson parhaat grillimakkarat odottavat erätauolla!

Sarjakausi 2014-2015 lähenee

Eräänä maaliskuisena iltana kuluvaa vuotta tapahtui jotain varsin ihmeellistä. Kiekkokausi 2013- 2014 oli päättynyt hetkeä aikaisemmin valtaisaan pettymykseen ja todelliseen oikeusmurhaan, mutta raskaan välieräsarjan jälkeen PeKi Red Starsin pelaajat olivatkin aloittaneet ansaitsemansa kesäloman. Aivan yllättäen soi pelaajien ovikello ja ovea avattaessa kukaan ei nähnyt pimeässä enää ristinsielukaan, mutta he havaitsivat kuinka kynnysmatolle oli jätetty kirje. Avattuaan kirjeen pelaajat huomasivat, että teksti oli kirjoitettu riimukirjoitusta käyttäen. Teksti kirjeessä meni näin: Vanhat tai uudet pelaajat tulkaa keskiyön aikaan Ounasvaaran laskettelurinteelle.

Vihdoin koitti keskiyö ja laskettelurinteen juurelle oli kokoontunut kymmenittäin pelaajia, niin uusia kuin vanhojakin kasvoja. Tämä joukko ihmetteli, että mistä oikein on kysymys ja miksi he ovat täällä tähän aikaan? Hetken ihmeteltyään Punatähtien kapteeni Vesa Kulluvaara havaitsee, että erään ison kiven päällä on lappu. Kapteeni Kulluvaara noutaa lapun ja lukee sen kovaan ääneen kaikille paikallaolijoille. Lapussa kerrottiin, että juoskaa rinnettä päälle mahdollisimman lujaa, niin kuin juoksisitte henkenne edestä. Luettuaan lapun Vesa lähtee johdattamaan joukkoa ylös rinnettä, mutta puolessa välissä rinnettä alkavat maitohapot vallata pelaajien kehoa ja vauhti muuttuu varsin verkkaiseksi. Tästä kaikesta huolimatta heidän tarkka hajuaisti havaitsee yllättävän bensan tuoksun, mutta väsyneet urheilijat eivät tähän sen enempää reagoineet vaan jatkoivat askellustaan kohti vaaran huippua. Aivan yllättäen rinteen puolessa välissä välähtää ja pelaajat huomaavat, kuinka salaperäinen tumma hahmo heittää tulitikun maahan ja tapahtuu valtava roihahdus. Liekkimeri lähtee ajamaan pelaajia takaa ja pelaajien vauhti kiihtyi ja kiihtyi. Liekit saavuttivat ja saavuttivat pelaajia, mutta vihdoin he olivat päässeet onnekseen rinteen päälle suojaan, hurjaa vauhtia lähestyvältä liekkimereltä. Rinteen päällä pelaajat ihmettelivät hämmennyksissään, että kuka tämä salaperäinen hahmo oikein oli ollut, joka oli valellut rinteen bensalla ja sytyttänyt sen palamaan. Ihmettelyiden lisäksi joukko huomasi, että tämä tulimeri oli nielaissut matkalta muutaman hitaimmista.

Edellisistä tapahtumista kului viikkoja ja linnut olivat alkaneet jo visertää kauniisti, krookukset ja keltavuokot olivat puhjenneet myös upeaan kukkaan, synnyttäen loistokkaan kukkaisloiston talojen läheisyyteen. Samanaikaisesti Nuuskamuikkunen oli palannut etelän matkaltaan takaisin Muumilaaksoon. Tämä jos joku on varma merkki siitä, että kevät on vihdoin tullut. Kyseinen vuodenaika saa ihmiset tekemään mitä eriskummallisimpia asioita ja niin tapahtui myös Pellossa.

Red Starsin puolustaja Ville Saukkoriipi oli juuri pesuhuoneessa pesemässä pyykkiä, kun auringonsäteet lämmittivät kivasti ikkunan läpi puolustajan reenattua ylävartaloa. Apunaan pyykinpesussa hän käytti tällä kertaa kevättalven aikana harjoittamiaan vatsalihaksiaan, koska nyt ne toimivat mainiona pyykkilautana. Kaiken tämän keskellä hän kuulee kuinka postiluukku kolahtaa eteisessä ja Ville lähtee tarkistamaan, että joko päivän Tornionlaakso olisi tipahtanut luukusta sisään. Näin ei ollut, vaan eteisen lattialla odotti jälleen uusi kirje, täysin samanlainen minkä hän ja moni muu oli saanut maaliskuussa. Nyt kirjeessä kerrottiin, että hänen olisi välittömästi tultava Rovajärven ampuma-alueelle, ja näin lähti Villekin juoksujalkaa kohti käskettyä määränpäätä.

Perille saavuttuaan paikalle oli tullut noin 40 muutakin pelaajaa ja hetken kuluttua alkoi kuulua pitkä kova vihellys. Onneksi paikalle oli saapunut myös sotilasuraa tekevä maanpuolustusneuvos ja Red Stars puolustaja Tony Hietanen, joka osasi komentaa seuraavaa, – Maastoutukaa!  Näin pelaajat syöksyivät suojaan alueella oleviin juoksuhautoihin. Näiden pohjalle alkoi tipahdella multaa, kunttaa ja puunsäleitä ja osa pelaajista kyykisteli nyt jo olemattomiin moukaroidussa suojissaan. Kyseinen kranaattikeskitys oli alkanut täysin varoittamatta ja se oli todella raju. Keskityksen aikana Tony keskittyi havainnoimaan tulituksen suuntaa, kun morkulat tipahtelivat yhä lähemmäs ja lähemmäs heidän suojiansa. Tonyn vieressä oleva LV 217 alkoi hälyttää ja hyvin matala ääni sanoi hänelle, - Pojat, pojat. Ei tämmösestä sodasta tule mitään. Menkääpäs tuon mokoman suon yli, että heilahtaa. Venttiseiskasta tulleen käskyn jälkeen, komentaa maanpuolustusneuvos jäljellä olevia taistelijoita seuraavasti, – lyhyin syöksyin eteenpäin! Suon reunalle päästyään huomataan, että kranaattikeskitys oli vaatinut noin kaksikymmentä uhria, mutta jäljelle jääneiden onneksi kranaattikeskitys oli päättynyt.

Pellon Kiekon kesäharjoittelu on ollut  varsin hurjaa tänä keväänä ja se on aloitettu jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pelaajien raataessa harjoituksissa takasi Ritavaaran lisäainetehdas sen, että treenejä voitiin pitää suunnitellusti kolme kertaa päivässä. Kesällä alkoi ilmetä kuitenkin ongelmia, koska usea pelaaja valitteli puiden ja kukkien kukkimisesta johtuvaa tukkoista nenää ja hengityksen tukkeutumista. Jotain oli tehtävä ja seurajohto palkkasi puistokemistejä selvittämään tätä mystistä tautia. Tietyt molekyylit, illatiivit ja allatiivit PeKin patentoidussa voimajuomassa aiheuttivat pelaajien herkistymisen siitepölylle. Tätä immunologisen järjestelmän häiriötä kutsutaan myös allergiaksi, löytäjänsä pellolaisen palynologi Seppo I. Allergian mukaan.

Ongelma oli ratkaistava pian, sillä juuri kesäharjoittelulla rakennetaan mestaruuksia voittavat joukkueet. Joukkueelle kokeiltiin erään pelaajan työsuhde-etuna saamia maskeja, malliltaan SA kaasunaamari M/61. Tämä tuntui toimivalta ratkaisulta, kunnes ensimmäisellä 50 kilometrin peruskuntolenkillä, osa pelaajista pyörtyi hapenpuutteen aiheuttamaan anoksiaan.

Joukkueenjohtaja, seikkailija ja paatumaton hyvien viinien harrastaja Kari Konttaniemi oli lopulta henkilö, joka ratkaisi ongelman. Tämähän Karin aiempia edesottamuksia seuranneille ei tullut yllätyksenä. Kari oli keksinyt hyvän ystävänsä, Paul Hermann Müllerin kanssa sotien jälkeen erittäin tehokkaan hyönteismyrkyn nimeltä DDT. Suomessa tuotetta markkinoitiin osuvasti Täystuho-nimellä. DDT:tä voi käyttää myös antikasvillisuus aineena. Kunhan sitä käyttää riittävästi. – Iso ongelma vaatii isoja työkaluja, totesi Kari ja teki muutamia ylilentoja suihkuttaen ainetta ympäri Punatähtien harjoitusmaastoja. Ylilentojen jälkeen pystyi Pello julistautumaan ensimmäisenä kuntana Suomessa allergiavapaaksi kyläksi ja harjoituksia pystyttiin jatkamaan entiseen malliin.

Muutama viikko sitten alkoi kesä vihdoin taittua syksyksi ja valon väheneminen sekä lämpötilan aleneminen aiheuttivat yhteyttämisen loppumisen. tämänseurauksena puissa oleva lehtivihreä alkaa hajota ja muut väriaineet, kuten mm. karotenoidi ja keltaiset ksantofyllit, pääsevät näkyviin synnyttäen ruskan. Samaan aikaan ruskan kanssa pyörähtivät käyntiin myös Pellon Jääpyhätön jäähdytyslaitteet ja kesäharjoittelun avulla saavutetun kunnon ylläpitämiseksi joukkueen valmennus oli ottanut käyttöönsä, mitä eriskummallisimpia harjoitusmetodeita. Esimerkiksi viikko sitten joukkueen valmentaja Ilkka Koskela oli lainannut työpaikaltaan raskasta pelastusautoa ja pelaajat vuorotellen vetivät kyseistä kulkuneuvoa ympäri kenttää. Tämän harjoituksen jälkeen pelaajat ottivat kymmeniä lyhyitä 2 minuutin vetoja ilman lisävastusta harjoitellen nopeusominaisuuksiaan.

Harjoituspelejähän joukkue ei valitettavasti ole ehtinyt tällä kaudella pelaamaan, koska valmennusjohdon mielestä on paljon tärkeämpää tässä kohtaa kautta herkistellä ja keskittyä täysillä viikon kuluttua alkavaan sarja-avaukseen. Joukkueen turvallisuuspistepäällikkö oli saanut selville, että muiden liigapaikkakuntien tarkkailijat ovat seuranneet edustusjoukkueen harjoituksia ahkerasti, mutta onneksemme valmennusjohto on reagoinut tähän eikä pelitapaamme olla harjoiteltu käytännössä vielä kertaakaan.

Näiden edellä mainittujen tapahtumien saattelemana tiivistettiin Red Starsin viime kevään ja kesän harjoittelu. Tulevan viikon aikana julkaistaan lisää pelaajasopimuksia ja julkaistaan Haamukirjoittajan ennakko alkavaan liigakauteen 2014-2015. Muistakaahan kutsua kavereita tykkäämään PeKi Red Starsin Facebook-ryhmästä, kun 500 tykkääjää on täynnä arvotaan kausikortti Punatähtien kotiotteluihin.

Bästa hälsningar,

Haamukirjoittaja

Uudet kotisivut

Tervetuloa Pekin uusituille kotisivuille. Sivusto ei ole vielä lopullisessa muodossaan ja sitä täydennetään tulevina viikkoina.

HUOM! Pekiläiset voivat lähettää pelaajalistoja, yhteystietoja tai muuta sivustolle lisättävää osoitteeseen pellonkiekko@gmail.com