Miten aloittaa jääkiekko?

Jääkiekko on hieno harrastus, mutta alkuun muutama asia voi arveluttaa. Alta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koskien harrastuksen aloittamista.

1. Kuka voi pelata?

Kuka vain voi aloittaa jääkiekon pelaamisen! Kaikki lähtee liikkeelle siitä, kuinka itse haluat harrastaa.

Alle 8-vuotiaiden tyttöjen ja poikien kannattaa ottaa ensin suunnaksi Leijona-kiekkokoulu.

Yli 8-vuotiaat nuoret voivat harrastaa lajia oman ikäluokan joukkue- ja sarjatoiminnassa.

Aikuisille on tarjolla harrastevuoroja.

2. Mitä varusteita tarvitaan?

Leijona-kiekkokouluissa ja luistelukouluissa varusteiksi riittävät alkuun luistimet, kypärä ja kaulasuoja sekä sisäjäälle soveltuvat vaatteet. Jääkiekkovarusteet ehtii hankkia myöhemmin, jos kiekkokärpänen puraisee ja lapsen jääkiekkoharrastus jatkuu iän ja kokemuksen karttuessa.

Lue lisää jääkiekkovarusteista täältä.

3. Ovatko ohjaajat koulutettuja?

Kyllä ovat! Leijona-kiekkokoulun ohjaajat koulutetaan Jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulun ohjaajakoulutuksella. Koulutusten avulla luodaan lapselle turvallinen ympäristö jääkiekon pariin.

4. Mitä jääkiekko maksaa?

Leijona-kiekkokoulu maksaa jääkiekkoliitolle maksettavan kiekkokoulurekisteröinnin 7€ (sisältää vakuutuksen).

Muissa juniorijoukkueissa pelaaminen maksaa 100 € (seuran kausimaksu) ja jääkiekkoliitolta ostettavan pelipassin.

Jos talous on tiukalla, voi perheenne hakea Jääkiekkoliitolta taloudellista tukea jääkiekkoilevan lapsen tai nuoren jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Voit lukea lisätietoja tukihauista täältä.

6. Onko jääkiekko kivaa?

Kyllä on! Hauskuus on yksi juniorijääkiekon arvoista. Kun harrastaminen on hauskaa, treeneihin ja peleihin tullaan mielellään. Kun jokaisella lapsella on mahdollisuus onnistua ja ylittää itsensä kannustavassa ilmapiirissä, oppiminen sujuu, itseluottamus kasvaa, ja yhteishenki vahvistuu. Samalla toteutetaan myös kiekkoilun neljättä arvoa, pyrkimystä yhä parempaan niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

7. Mitä jos minä vanhempana en tiedä mitään jääkiekosta?

Se ei haittaa! Alkuvaiheessa sinun ei tarvitse tietää muuta kuin muistaa pukeutua lämpimästi jäähallille. Meiltä saat apua ja ohjeita vanhemman roolista lapsen harrastamisen parissa.

Voit tutustua myös Lätkäperheen pelikirjaan, joka avaa juniorikiekon arvomaailmaa.

8. Mitä jos olemme epävarmoja harrastuksesta?

Se ei haittaa! Leijona-kiekkokouluihin, luistelukouluihin ja muihin harrastusmuotoihin pääsee kokeilemaan ensimmäiset kerrat ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Kun huomaat hymyn lapsesi kasvoilla, voit kysyä meiltä miten harrastusta pääsee jatkamaan.